Sponsorschap … Kans voor een normale jeugd!

Meer dan een simpele gift, peter zijn is een kind bij de hand nemen en hem toelaten zijn buikje vol te eten, zich te kleden, en ook naar school te gaan en van een goede scholing te genieten.

Sponsorschap in beeld

[wp-video-popup video=”https://https://www.youtube.com/watch?v=FEJprkwyE54&feature=emb_logo”]

Een weeskind...

Een kind dat zijn vader en soms ook zijn moeder heeft verloren.

Een kind dat aanwezigheid, steun, verdediging, tederheid en liefde is verloren.

Aangezien wij hiervan bewust zijn, hebben wij in de jaren 90 een programma voor de sponsoring van weeskinderen gelanceerd om de levenskwaliteit van weeskinderen en hun gezin te verbeteren!

Ik en degene die voor een wees zorgt en hem voorziet, zullen zoals dit in het Paradijs zijn. en hij zette zijn middelvinger en wijsvinger dicht bij elkaar.” Hadith

Sponsor te worden betekent dat de wees kan:

GENEZEN WORDEN

Dankzij sponsoring kan jouw weeskind minstens één keer per jaar een arts bezoeken. Dankzij jou kan hij genieten van een goede gezondheid en geef je hem een ​​betere start in het leven. Omdat, wanneer kinderen gezond zijn, ze beter in staat zijn om op school te leren en een beter inkomen te verdienen wanneer ze volwassen zijn.

 GENOEG ETEN

We zorgen ervoor dat elke gesponsorde wees genoeg eet en profiteert van essentiële bijdragen aan hun groei en gezondheid.

Naar school gaan

Dankzij sponsoring bied je hem de kans om naar school te gaan en een normale opleiding te volgen. Hij ontvangt al het nodige schoolmateriaal en zelfs een geschenk aan het einde van het jaar.

Zich ontspannen

We houden ons niet alleen bezig met hun fysieke welzijn: wezen verdienen het ook om veilig en gelukkig te zijn. Jouw sponsoring stelt hen in staat om geschenken voor Eid te ontvangen en om zomerkampen, sportlessen en excursies bij te wonen, …. Bovendien bezoekt een maatschappelijk werker hen regelmatig om ervoor te zorgen dat hun huis veilig en verzorgd is.

Hoe hem leren kennen?

Sponsoring is ook een morele steun voor het kind dat jij helpt. Als peter of meter bied je je wees een unieke en bevoorrechte hartband aan. Je kunt deze link versterken door hem regelmatig te schrijven. Elke ontvangen brief wordt ervaren als een gebeurtenis vol vreugde! Deze uitwisseling van post is niet verplicht. Het is aan jou om te beslissen of je wilt corresponderen of niet. Het is ook mogelijk om hem te ontmoeten en we raden je sterk aan om dit te doen.

Getuigenissen

Onze wezen vertellen:

Onze peters en meters vertellen:

Heeft u vragen?

Wanneer ik 33€ stort, krijgt de voogd van het kind (meestal is dit de moeder) 30,20€. De overblijvende 2,80€ worden gebruikt voor de administratiekosten, de ontwikkeling van de projecten waar het kind van gaat genieten (schooltas, boeken, kleren, …).

Absoluut! De gezinnen met weeskinderen hebben vaak geen bron van inkomsten. Het geld dat u stuurt (33€, 39€ of 48€ per maand naargelang het land) is vaak meer dan het totale inkomen van het gezin. De hulp die u biedt laat het kind en zijn gezin toe een decent leven te lijden en in zijn basisbehoeftes te voorzien (voedsel, gezondheid, scholing).

U bent een groep vrienden, familieleden, een klas, een sportclub en u wilt graag samen een kind sponsoren…  Dit is zeer eenvoudig! Het enige dat wij nodig hebben is een naam en een correspondentieadres voor de groep en maar één rekeningnummer. Kies een groepsvertegenwoordiger waar wij mee in contact zullen zijn en die de rest van de groep zal informeren over de voortgang van het weeskind en over alle andere informatie in verband met de sponsoring (jaarlijks verslag, brieven van het kind)

De sponsoring is een actie op lange termijn die meestal tot aan de meerderjarigheid duurt en meer specifiek tot het einde van de studies.   Indien het kind dat u sponsort, verhuist of trouwt, stopt de sponsoring. Wij contacteren u dan om u voor te stellen een ander weeskind te sponsoren.

Indien u niet langer kunt sponsoren, dient u enkel naar ons te bellen of te mailen om dit te vermelden. We vragen u echter dit 3 maand op voorhand te doen zodat wij tijd hebben om een nieuwe peter voor uw weeskind te vinden.   Wanneer een peter stopt met sponsoren, belasten wij hem niet met langdurige en ingewikkelde administratieve ingrepen. We vragen hem enkel echter aan de toekomst van het kind te denken, wetend dat dit zijn enige bron van inkomsten is!U bent natuurlijk altijd vrij later een ander kind te sponsoren… of aan iemand in uw omgeving voor te stellen uw sponsoring over te nemen…

Natuurlijk! Wij moedigen u aan contact op te nemen met uw weeskind.   Uw brieven kunnen hem en zijn omgeving aanmoedigen. Voor de kinderen, stelt dit vaak morele steun voor. Uw brieven getuigen van uw interesse voor zijn leven en voor zijn scholing. Indien u een brief wilt sturen, dient u hem naar Karama Solidarity te sturen die voor de vertaling zal zorgen en de brief naar uw weeskind door zal sturen.

Ja dit is mogelijk! U kunt uw weeskind een bezoekje brengen. Zo kunt u zijn levensomstandigheden en de invloed van het project zien. Wij nodigen u uit om contact op te nemen met het kantoor van Karama Solidarity dat u zal uitleggen wat u dient te doen.

Dit kan heel het jaar door via een storting. U dient echter wel duidelijk te maken dat dit om een geschenk voor uw weeskind gaat.

Ja! Indien uw middelen u niet toelaten een weeskind te sponsoren, kunt u het algemeen fonds voor weeskinderen steunen. U kiest zelf welke bijdrage u wil leveren!Kleine sloten vormen grote rivieren. Met kleine bedragen, kunnen wij ook grote veranderingen brengen in het leven van weeskinderen.Dit fonds wordt gebruikt voor uitzonderlijke uitgaven zoals medische kosten, schoolmateriaal, … Dit fonds laat eveneens toe andere activiteiten en projecten te financieren voor weeskinderen en hun gezinnen die al dan niet gesponsord zijn.

Heeft u andere vragen? Contacteer ons dan via email  [email protected], of contacteer ons het nummer  02/ 219 81 84 ou 0484/417.400,Wij beantwoorden uw vragen met plezier!