Sponsor een kind:
maak een verschil in
hun leven en het jouwe

Door het sponsoren van een Marokkaans of Palestijns weeskind, zorg je voor zijn bescherming.

 

 
 
 
 
 

Door een weeskind te sponsoren, verbetert u niet alleen zijn of haar leven. Zo geef je ook alle middelen om een sterke en autonome volwassene te worden.

De weeskinderen die Karama Solidarity helpt, groeien op bij hun familie, samen met ofwel hun moeder, hun grootouders, ooms, tantes, enz. Het bedrag dat u maandelijks stort is een waardevolle hulp voor deze kinderen. Het zorgt ervoor dat ze aan hun basisbehoeften kunnen voldoen, zoals genoeg kunnen eten en goed verzorgd worden. Bovendien helpt het om hen onder goede levensomstandigheden te laten leven, om zo uit te groeien tot gezonde volwassenen.

Het sponsoren van een weeskind is een gift waarvoor je beloond zult worden in je wereldse leven en in het hiernamaals.

Een kind sponsoren : een klein hulp dat veel énormément goed doet

 

 
 
 
 
 
 

Als je via ons programma een Marokkaans of Palestijns kind sponsort, geef je hem of haar tot het einde van zijn of haar studies de kans om: 

MEDISCHE ZORG TE KRIJGEN

La santé des enfants est primordiale : être en bonne santé leur permet de mieux apprendre à l’école et ainsi de mieux s’intégrer dans la société une fois devenus adultes. Le parrainage permet à votre orphelin de rendre visite à un médecin au moins 1 fois par an. 

GENOEG ETEN

Il n’est pas possible de bien grandir en ayant le ventre vide. Karama Solidarity veille à ce que chaque orphelin parrainé mange à sa faim et bénéficie des apports essentiels à sa croissance et à sa santé. 

NAAR SCHOOL GAAN

Kennis is macht. Dankzij de sponsoring kan uw weeskind naar school gaan en een normale scholing volgen. Onze vereniging bezorgt de weeskind al het nodige schoolmateriaal en organiseert op het einde van het schooljaar een feest waarbij de goede leerlingen cadeautjes ter aanmoediging krijgen.

ZICH ONTPLOOIEN

Weeskinderen verdienen ook veilig en gelukkig te zijn. Dankzij je sponsoring kunnen zij Eid- geschenken ontvangen en deelnemen aan zomerkampen, sportlessen, excursies, enz. Bovendien bezoekt een maatschappelijk werker de huizen regelmatig om ervoor te zorgen dat de weeskinderen zich goed ontplooien.

De sponsoring heeft als einddoel deze weeskinderen te laten uitgroeien tot goed opgeleide, gezonde volwassenen die in hun jeugd een stevige basis hebben gelegd voor een betere toekomst.

Een kind sponsoren : een klein hulp dat veel goed doet

 

 
 
 
 
 
 

Een weeskind is een kind waarvan de vader, het persoon die financieel verantwoordelijk is voor het gezin, overleden is. De Profeet Mohamed ﷺ zei: “Ik en degene die een wees onderhoudt, zijn net als deze in het Paradijs”, en hij bracht zijn wijsvinger en middelvinger bij elkaar.” (overgeleverd door Muslim).

Het helpen van weeskinderen is een morele en religieuze plicht. Het is een zeer verdienstelijke en zeer beloonde daad.

Onze engagementen voor het kind die je sponsort

 

 
 
 
 
 
 

In Marokko en Palestina, waar we kindersponsoring organiseren, heeft Karama Solidarity ervoor gekozen om geen kantoren te hebben. Dit stelt ons in staat om onnodige financiële lasten te vermijden en weeskinderen voorrang te geven in onze uitgaven.

Sponsoring : waar gaat je geld heen?

Wanneer je €39 schenkt, ontvangt de persoon die verantwoordelijk is voor het weeskind (in de meeste gevallen is dat de moeder) rechtstreeks €35. Met de resterende €4 wordt een deel voor de administratieve kosten gebruikt, een ander deel voor de ontwikkeling van projecten waarvan het kind vervolgens zal kunnen profiteren (aankoop van een boekentas, boeken, kleding, enz.).

Wij werken met lokale partners die wij zorgvuldig hebben geselecteerd voor hun betrouwbaarheid en in wie wij veel vertrouwen hebben. Door de bevolking zelf erbij te betrekken, is ons doel de capaciteit van het lokale maatschappelijke middenveld te versterken om de duurzaamheid van het project te garanderen, maar ook om de lokale bevolking werk te bieden.

Op die manier hebben onze lokale partners straathoekwerk als taak bij de gezinnen van de weeskinderen die zij minstens twee keer per jaar bezoeken.Onderwijs: onze prioriteit

Eens dat de basisbehoeften van de kinderen vervuld zijn, is de prioriteit van Karama Solidarity; onderwijs. Door het bestrijden van onwetendheid kunnen we de vele plagen die deze veroorzaakt, waaronder armoede, tegengaan.

Een goed opgeleide bevolking draagt actief bij aan de sociale, economische en culturele ontwikkeling van haar land. Het is een echte motor voor de toekomst.

Een weeskind sponsoren in Marokko

Karama Solidarity is sinds … aanwezig in Marokko en heeft al 1.200 weeskinderen gesponsord in de steden Tanger, Nador, Midelt en omstreken.

Wij werken ter plaatse dankzij het werk van 11 lokale partners die de huizen van de gezinnen persoonlijk gaan bezoeken om te controleren of de voorwaarden van de sponsoring gerespecteerd worden.

Een weeskind sponsoren in Palestina

Karama Solidarity werkt sind … met kinderen in Palestina en heeft al de sponsoring van … weeskinderen in de steden Nablus en Bethlehem georganiseerd.

Palestina is een gebied dat dicht bij onze moslimharten ligt. De bevolking vecht elke dag alleen en kan niet rekenen op een staat die niet bestaat. Zo zijn het de Palestijnen zelf die de werking van de scholen ondersteunen.

Onze vereniging rekent op het werk van haar lokale partners ter plaatse; de vereniging Saphir.

Wat er gebeurt wanneer je een weeskind sponsort

 

 
 
 
 
 
 

Een weeskind sponsoren is niet enkel het geven van het nodige geld om zijn levensomstandigheden te verbeteren. Het is ook het opbouwen van een sterke band met het kind, jaar na jaar.

 De sponsoraanvraag

Op onze website vul je je sponsoraanvraag in, waarna Hassnae zo snel mogelijk contact met je opneemt en je een weesje zal toewijzen van het geslacht en in het land van je keuze.

Je gids voor nieuwe sponsors

Eens dat je sponsoring gevalideerd is, ontvang je je gids voor nieuwe sponsors. Daarin worden de meeste van je vragen beantwoord en word je officieel voorgesteld aan het weeskind waarvoor je zal zorgen.

Je relatie met het kind
die jij steunt

Het weeskind dat je hebt gesponsord mag je bezoeken, een e-mail sturen of bellen. Elk jaar ontvang je een gedetailleerd jaarverslag over de situatie van het weeskind, waarin ook de schoolrapporten zitten. Bij Eid of Ramadan is het mogelijk om extra geld aan je sponsoring toe te voegen om het kind te verwennen.

Ze sponsoren een weeskind…

Ik ben Songül en ik ontdekte Karama Solidarity in 2014

Als alleenstaande wilde ik altijd een kind adopteren omdat ik een mama wou zijn voor een kind dat geen mama heeft. Zelf bevallen van een kind was toen geen optie en er waren kinderen genoeg op aarde die je kan verzorgen en opvoeden. Na een uitgebreid onderzoek stelde...

We zijn blij om voor deze 3 kinderen te zorgen

Mijn naam is Ihssane en toen ik Karama Solidariteit ontdekte, was ik aan het zoeken naar een daad die op de lange termijn blijft bestaan. Door de site te bezoeken, ging ik van ontdekking naar ontdekking. Er waren uitnodigingen voor donaties, maar ook...

FAQ

 

 
 
 
 
 
 

Wat is een weeskind?

Een weeskind is een kind wiens vader, meestal de financieel verantwoordelijke persoon van het gezin in de meeste gevallen, overleden is.

Waarom een kind sponsoren in plaats van een donatie te doen?

Donaties zijn zeer waardevol. Sponsoren is gewoon een ander manier van doneren en stelt u in staat om u voor een kind te engageren op lange termijn. Zo wordt u niet enkel een financiële steuning, maar ook een gehechtheidsfiguur voor hem of haar.

 

Een kind sponsoren, is het zoals een kind adopteren?

Nee, dit is niet het geval. Het kind dat u sponsort zal zijn eigen gezin hebben, maar sponsors spelen, in de ogen van de kinderen en zijn gezin, ook een belangrijke rol door hen de fondsen te geven om aan hun basisbehoeften te kunnen voldoen.

Waarom is het sponsoren van een Palestijnse kind duurder dan het sponsoren van een Marokkaanse kind?

Karama Solidarity heeft het bedrag van de sponsoringen zorgvuldig bestudeerd, zodat deze de kinderen in staat stellen zich fatsoenlijk te voeden, naar school te gaan, medische zorg te krijgen, en zich te ontplooien. De levenskosten zijn hoger in Palestina dan in Marokko, waardoor het gevraagde bedrag voor sponsorships hoger is.

Mag ik meer dan het gevraagde bedrag van de sponsorship geven?

Ja, het bedrag van de aangetoonde sponsorships is het minimumbedrag om aan de basisbehoeften van de kinderen te voldoen. Als u de mogelijkheid hebt om meer te doneren, is het helemaal mogelijk.

 

Sponsoren jullie enkel kinderen die moslims zijn?

Nee, Karama Solidarity steunt personen van alle geloven en culturen. Als humanitair vereniging, doen we geen discriminatie gebaseerd op de religie, het geslacht, het ras of de afkomst. Het is ons plicht om degenen te helpen die het het meest nodig hebben.

Hoe kiezen jullie de kinderen uit voor het sponsorprogramma?

De sponsorprogramma is bedoeld voor de meest kansarme gezinnen van een bepaald gebied. We moeten kinderen identificeren die uit gezinnen komen met de laagste inkomen. Aangezien de middelen beperkt zijn, moeten we voorkeuren vaststellen tijdens het selecteren van de begunstigden. Hiervoor maken we gebruik van een open en transparant proces. 

De standaard selectiecriteria zijn de volgende:

  • De inkomen: voorrang geven aan degenen de laagste inkomen hebben. De inkomen houdt alle bedragen die binnen het huishoud gaat in (salarissen, pensioen, andere sponsorships, geld van het gezin, enz.)
  • De grootte van het gezin en het leeftijd van de kinderen, ook het handicap: voorrang geven aan gezinnen waarvan de afhankelijkheidsratio hoog is (met andere woorden, waarvan het aantal persoon ten laste te hoog is vergeleken met het aantal personen die aan de behoeften van het gezin voldoen) en gezinnen waarvan de kinderen en de voogden gehandicapten zijn.
  • Woning voorwaarden: voorrang geven aan personen die in de armste condities leven, vooral degenen waarvan het gezin niet eigenaar zijn van de woning.
  • Voorrang geven aan kinderen waarvan de gezondheidstoestand het slechtst is, inclusief degenen die ondervoed lijden.
  • Een weeskind dat beide ouders heeft verloren zal voorrang krijgen op een kind die er één heeft verloren.
  • Gezinnen die in gevaarlijke condities leven (in de buurt van een afvalwatersysteem, in ongezonde gebieden, enz.)
  • Moeders zonder werk krijgen voorrang op moeders die wel een werk hebben.

Als de voogd van de weeskinderen het geld krijgt, hoe weten jullie dat hij of zij het voor de weeskinderen zal uitgeven?

Ons personeelsleden ter plaatse bezoeken de gezinnen thuis om ervoor te zorgen dat de fondsen correct gebruikt worden.

Zal mijn bijdrage invloed hebben op het leven van het kind?

Absoluut! De gezinnen met weeskinderen hebben vaak geen geen bron van inkomsten. Het bedrag dat je stuurt (€39 of €48 per maand, afhankelijk van het land) is vaak meer dan het totale inkomen van het gezin. Deze cruciale hulp stelt het kind en zijn familie in staat een volwaardig leven te leiden en in zijn/haar basisbehoeften te voorzien (voeding, gezondheid, scholing).

Is het mogelijk om in groep te sponsoren?

Je bent een groep vrienden, familieleden, een klas of een sportclub?
Je wilt graag samen een weeskind sponsoren?
Dit kan en is zeer eenvoudig. Het enige dat wij nodig hebben is een naam en een correspondentieadres van de groep en maar één rekeningnummer. Kies een groepsvertegenwoordiger waar wij mee in contact zullen kunnen komen en die de rest van de groep zal informeren over de voortgang van de sponsoring en over alle andere informatie van de sponsoring (het jaarlijks impactverslag, briefwisseling, enz.).

 

Hoelang duurt mijn sponsoring?

De sponsoring is een actie op lange termijn die meestal tot aan de meerderjarigheid duurt en meer specifiek tot het einde van de studies. Indien het kind dat je sponsort, verhuist of trouwt, stopt de sponsoring. Wij contacteren je dan met een voorstel om een ander weeskind te sponsoren.

 

KAN IK MIJN sponsorschap stopzetten?

Indien je niet langer kan sponsoren, dien je enkel naar ons te bellen of e-mail te sturen. We vragen je echter dit 3 maand op voorhand te doen zodat wij tijd hebben om een nieuwe peter/meter voor jouw weeskind te vinden. Wanneer een peter/meter stopt met sponsoren, belasten wij hem/haar niet met langdurige en ingewikkelde administratieve ingrepen. We vragen hem/haar enkel echter aan de toekomst van het weeskind te denken, wetend dat dit zijn enige bron van inkomsten is. Je bent altijd vrij later een ander kind te sponsoren of aan iemand in jouw omgeving voor te stellen jouw sponsoring over te nemen.

 

Mag ik aan het sponsorde kind schrijven?

Wij moedigen juist aan om contact op te nemen met jouw weeskind. Jouw brieven kunnen hem/haar en zijn/haar omgeving aanmoedigen. Voor de kinderen stelt dit vaak een morele steun voor. Jouw brieven getuigen van je interesse voor zijn/haar leven en voor zijn/haar scholing. Indien je een brief wilt sturen, stuur je een e-mail naar [email protected]
Wij vertalen de brief voor je en sturen die op naar het terrein.

Mag ik het gesponsorde kind zien?

Ja, dit is mogelijk! Je kan jouw weeskind een bezoekje brengen op eigen kosten. Zo kan je met eigen ogen zijn/haar levensomstandigheden en de impact van het sponsorprogramma zien. We nodigen je uit om contact op te nemen met ons. We leggen je met plezier uit welke stappen je zal moeten ondernemen.

 

Mag ik cadeaus geven aan het gesponsorde kind?

Natuurlijk, en dit, gedurende het hele jaar. U kan een extra donatie doen door ons te vermelden dat dit een cadeau voor het weeskind is. Integendeel, nemen we voor logistieke redenen geen materiële cadeaus.

 

KAN IK OP EEN ANDERE MANIER HELPEN?

Ja! Indien jouw middelen je niet toelaten om een weeskind te sponsoren, kan je het algemeen fonds voor weeskinderen steunen. Je kiest zelf welke bijdrage je wilt leveren. Kleine sloten vormen grote rivieren. Met kleine bedragen, kunnen wij ook grote veranderingen brengen in het leven van de weeskinderen. Dit fonds wordt gebruikt voor uitzonderlijke uitgaven zoals medische kosten, schoolmateriaal, … Dit fonds laat eveneens toe andere activiteiten en projecten te financieren voor weeskinderen en hun gezinnen die al dan niet gesponsord zijn.

Ik heb nog vragen over het sponsoren

Heb je nog andere vragen? Contacteer ons dan via e-mail: [email protected] of via ons online formulier of bel ons op 02/219 81 84 of 0489/70 16 53. Wij beantwoorden al jouw vragen met plezier!