SOS GAZA

De Gazastrook is ondergedompeld in een tragedie van ongekende omvang, die al het eerdere lijden van het Palestijnse volk overtreft.

BIED één maaltijd per dag aan in Gaza voor de
laatste 10 dagen van de Ramadan

Nu we de laatste 10 gezegende dagen van de Ramadan ingaan, zijn we blij om een ​​speciaal initiatief van Karama met u te delen Solidariteit. Sinds 26 maart 2024 hebben we het voorrecht gehad om warme maaltijden uit te delen aan de inwoners van Rafah in Gaza, dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs.

Elke dag hebben we de capaciteit voor het bereiden en distribueren van 2000 warme maaltijden, waaronder groentesoep, vers brood en drinkwater. De gebruikte groenten zijn afkomstig van lokale teelt.

Met een bescheiden prijs van € 4 per maaltijd telt elke donatie. We moedigen onze donateurs aan om genereus bij te dragen, met een minimale donatie van € 40, om dit nobele doel te steunen tijdens de 10 dagen van de Ramadan.

Elk gebaar van vrijgevigheid is een zegen, en elke uitgedeelde maaltijd is een bron van troost en verlichting voor degenen die deze het meest nodig hebben.

KARAMA SOLIDARITEIT Ramadan 2024  Pakketten worden verspreid in Rafah

Handel nu voor Gaza.

De situatie in Palestina is ongekend.

Het is een humanitaire tragedie die met geen woorden te beschrijven is.

Dit kleine gebied van 365 m² wordt niet alleen elke dag gebombardeerd, maar heeft ook een tekort aan water, elektriciteit, voedsel en toegang tot medische zorg.

De supermarkten en kruidenierswinkels die er nog zijn, staan al enkele weken leeg en De schaarse voedselvoorraden zijn tegen een hoge prijs verkrijgbaar: meer dan 100€ voor een grote zak bloem.

Tot nu toe zijn er meer dan 26.000 Palestijnen omgekomen in de Gazastrook, van wie sommigen nog onder het puin liggen. 70% van de slachtoffers zijn vrouwen en kinderen.

Degenen die niet omkomen onder de bommen sterven van honger, ziekte of onbehandelde wonden.

De overlevenden bevinden zich in een extreem kritieke situatie: ze worden blootgesteld aan uithongering, gebrek aan hygiëne, gebrek aan verzorging en natuurlijk een leven op straat, ver van het minste comfort.

Karama Solidariteit, actief in Gaza vanaf het begin van de oorlog

Karama Solidariteit is al sinds het begin van de oorlog in Gaza ter plaatse actief. Vanaf oktober 2023 hebben onze lokale partners medische hulp, voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan meer dan duizenden mensen.

Dankzij jouw vrijgevigheid hebben we de ziekenhuizen Al Jabalia en Al Nusirat onmiddellijk ondersteund, zodat essentiële operaties konden worden voortgezet.

In totaal werden 1.655 gewonden behandeld, werden 495 bevallingen zijn bijgestaan en kregen 3.785 patiënten primaire gezondheidszorg, ondanks de moeilijkheden en de sluiting van andere medische instellingen.

Karama Onze aanwezigheid in Palestina sinds 1997

In de afgelopen jaren heeft onze vereniging meer dan 1.000 Palestijnse families geholpen met  de opzet van een eigen bedrijfjes, zodat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Dankzij jouw donaties hebben we ook het Al Makassed ziekenhuis in Oost-Jeruzalem van sluiting kunnen redden door zonnepanelen te installeren om in de elektriciteitsbehoefte te voorzien.

Al bijna 30 jaar delen we honderdduizenden voedselpakketten uit en helpen we meer dan 2.000 Palestijnse weeskinderen te sponsoren. We hebben sterke banden opgebouwd met de teams ter plaatse en hebben een uitstekende kennis van het gebied en de mensen.

Hoe uw hulp Gaza binnenkomt - Karama Solidarity Ramadan 2024

12 vrachtwagens met humanitaire hulp onderweg naar Gaza

Onze teams werken al een aantal weken samen met een Egyptische partner om voedsel en medische hulp te leveren via de grensovergang bij Rafah.

Peterschap : waar gaat uw geld naartoe?

Toegang tot de Gazastrook is erg moeilijk vanwege verschillende logistieke en veiligheidsobstakels. We hebben onvermoeibaar doorgezet om deze moeilijkheden te overwinnen en praktische hulp te bieden aan de slachtoffers van de oorlog, die enorme behoeften hebben.

Na lange weken wachten werden drie vrachtwagens met elk ongeveer 1.000 voedselpakketten afgeleverd in Gaza en uitgedeeld aan de bevolking, die enorme noden heeft.

Een tweede konvooi van 12 vrachtwagens is al onderweg en zal binnenkort aankomen in Gaza.

Deze eerste levensbehoeften zijn een druppel op een gloeiende plaat.

In normale tijden, voor de oorlog, kwamen er elke dag 500 vrachtwagens met humanitaire hulp de Gazastrook binnen om de bevolking van Gaza te ondersteunen.

Wat wordt er gedaan met je  donaties voor Gaza??

In Gaza is alles schaars.

De lokale economie is gereduceerd tot niets, met tekorten op alle gebieden. Alle voorraden die worden uitgedeeld, worden van buiten het land gekocht en vervolgens via humanitaire konvooien in de Gazastrook geïmporteerd.

De ingezamelde donaties worden gebruikt om drie items te verdelen:

voedselpakketten
hygiënekits
tenten.

De Profeet (moge de gebeden van Allah en Zijn redding op hem zijn) zei: “Wie een gelovige bedekt, Allah bedekt hem in deze wereld en in het Hiernamaals. Allah helpt de dienaar zolang de dienaar zijn broeder helpt”. (Overgeleverd door Moeslim)

Voedselpakketten voor Gaza

Elk pakket bevat een selectie van essentiële producten. Met uitzondering van pasta en rijst, hebben we voedingsmiddelen geselecteerd die direct kunnen worden geconsumeerd zonder vuur.

Dit is de inhoud van een pakket:
Driehoekige kaas (1 stuk)
Bonen in blik (400 gram)
Veta kaas (250 gram)
Tomatenpasta (400 gram)
Tonijn (1 blik)
Jam (350 gram)
Bakolie (1 liter)
Macaroni (400 gram)
Suiker (1 kilo)
Rijst (1 kilo)
Babymelkpoeder (1 pak)
Cheddar kaas (1 stuk)
Chocoladepasta (1 pot)
Blik witte bonen (1 blik)
Halawa (1 stuk)
Zout (500 gram)

Elk voedselpakket kost 30 EURO en voedt 1 gezin.

FAQ – Donaties voor Gaza

Wat is de Gazastrook?

De Gazastrook is een klein Palestijns gebied van 41 km lang en 6 tot 12 km breed, met Gaza als belangrijkste stad. In het zuiden grenst het aan Egypte. Sinds juni 2007 leven de Gazastrook en zijn 2 miljoen inwoners onder een Israëlische blokkade, met een bijna volledig verbod op de invoer van bepaalde goederen. Dit heeft de economie van Gaza de afgelopen jaren volledig verwoest.

Wie profiteert er van de donaties van Karama Solidariteit voor Gaza?

Donaties worden uitgedeeld aan hulpbehoevende voor burgers uit Gaza.

 

Wat zijn de huidige behoeften in Gaza?

Er is momenteel een tekort aan alles in Gaza: water, voedsel, medicijnen, maar ook comfortartikelen zoals tenten, dekens en kleding. Omdat de lokale economie tot stilstand is gekomen, moeten alle voorraden van buiten worden gekocht en vervolgens via humanitaire konvooien in de Gazastrook worden geïmporteerd.

Is het mogelijk om te gaan helpen in Gaza?

Sinds de blokkade van 2007 is de toegang tot de Gazastrook erg moeilijk, ook voor humanitaire hulpverleners. Het is daarom onmogelijk om Gaza te bezoeken. De enige manier om de bevolking te helpen is door donaties te doen aan verenigingen die ter plaatse al zijn opgericht.

Hoe weet ik zeker dat mijn donatie Gaza bereikt?

Karama Solidarity belooft haar donateurs dat alle donaties naar Gaza zullen worden gestuurd. Onze boekhouding wordt jaarlijks onderworpen aan een strenge audit door een externe auditor om absolute transparantie en een eerlijke verdeling van de fondsen te garanderen. Onze boekhouding wordt regelmatig gecontroleerd door de Belgische belastingdienst en onze vereniging heeft de Donorinfo Garantie, een garantie van vertrouwen voor al onze donateurs.