SOS GAZA

De Gazastrook is ondergedompeld in een tragedie van ongekende omvang, die al het eerdere lijden van het Palestijnse volk overtreft.

IBAN BE19 3631 3893 0312

Operatie warme maaltijden en drinkwater in Gaza 

Dankzij jou en het werk van onze teams in Khan Younis en Rafah hebben we een systeem opgezet om warme maaltijden te bereiden en drinkwater te distribueren voor 1.000 gezinnen per dag gedurende een maand.


Deze operatie, die al succesvol werd uitgevoerd voor 2.000 gezinnen tijdens de eerste 10 dagen van Dhul Hijjah, was een groot succes. Jouw donaties hebben de Gazanen voedzame maaltijden gegeven, voornamelijk bestaande uit bonen en linzen, die lokaal worden gekocht of geteeld.

Het is met grote vreugde dat we deze operatie deze maand kunnen voortzetten.

Met een donatie van €4 kun je een Gazaanse familie voeden of voorzien van drinkwater dat momenteel moeilijk te vinden is.

Video Rafah Distributie NL Karama eau potable et repat
Video Rafah Distributie NL Karama eau potable et repat

BEDANKT

De inzamelingsactie tijdens de ramadan was buitengewoon succesvol. Al onze teams en de behoeftigen bedanken jullie voor je enorme vrijgevigheid die ons in staat stelt ons oorspronkelijke doel van 1 miljoen maaltijden te overtreffen, vooral in Gaza.

Uiteindelijk hebben we 1.200.000 maaltijden kunnen uitdelen, wat onze broeders in nood veel vreugde heeft gebracht. Moge Allah je belonen voor je donaties.

Gaza : Hoe staat het ervoor?

Après l’envoi réussi de trois premiers camions d’aide humanitaire, vos dons ont permis l’acheminement de 12 nouveaux camions dont l’entrée dans l’enclave palestinienne est imminente. Ils contiennent des denrées alimentaires, mais aussi des tentes et des kits d’hygiène.

préparation et distribution de 2000 repas Gaza Palestine

Doel : vleespakketten

Tijdens de ramadan hebben onze teams ter plaatse een kleine keuken ingericht waar we dagelijks 2000 warme maaltijden konden bereiden en uitdelen. Deze maaltijden bestonden uit groentesoep, vers brood en schoon drinkwater. De gebruikte groenten waren afkomstig van lokale teelt.

Onze volgende ambitie is om proteïnen aan deze maaltijden toe te voegen, met name door kip toe te voegen. Voor het offerfeest (Eid al-Adha) richten we onze inspanningen op één doel: ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen in Gaza vlees kunnen eten.

Daarom zijn we momenteel druk bezig om een andere veilige en snellere manier te vinden om hulp naar Gaza te sturen.

Hoe zijn onze eerste vrachtwagens binnengekomen?

Hoe uw hulp Gaza binnenkomt - Karama Solidarity Ramadan 2024

Toegang tot de Gazastrook is erg moeilijk vanwege verschillende logistieke en veiligheidsobstakels. We hebben onvermoeibaar doorgezet om deze moeilijkheden te overwinnen en praktische hulp te bieden aan de slachtoffers van de oorlog, die enorme behoeften hebben.

Na lange weken wachten werden drie vrachtwagens met elk ongeveer 1.000 voedselpakketten afgeleverd in Gaza en uitgedeeld aan de bevolking, die enorme noden heeft.

Een tweede konvooi van 12 vrachtwagens is al onderweg en zal binnenkort aankomen in Gaza.

Deze eerste levensbehoeften zijn een druppel op een gloeiende plaat.

In normale tijden, voor de oorlog, kwamen er elke dag 500 vrachtwagens met humanitaire hulp de Gazastrook binnen om de bevolking van Gaza te ondersteunen.

Handel nu voor Gaza

In Palestina, de situatie is ongekend.

Het is een echtehumanitair drama dat geen woorden kunnen beschrijven

Dit kleine gebied van 365 m² wordt dagelijks gebombardeerd, maar heeft ook een tekort aan water, elektriciteit, voedsel en toegang tot medische zorg.

De supermarkten en kruidenierswinkels die nog overeind staan, staan al al enkele weken leeg, Het weinige voedsel dat overblijft is onbetaalbaar : meer dan 100 EUR voor een grote zak bloem.

Op dit moment, meer dan 30 000 Palestijnen zijn gestorven in de Gaza, waarvan een deel nog steeds onder het puin ligt. 70% van de slachtoffers zijn vrouwen en kinderen.

Degenen die niet omkomen onder de bommen sterven van honger, ziekte of onbehandelde wonden.

De overlevenden bevinden zich in een kritieke situatie: ze worden blootgesteld aan honger, gebrek aan hygiëne, gebrek aan gezondheidszorg en natuurlijk leven ze op de straat, ver van het minste comfort.

Handel nu voor Gaza

Karama Solidarity: actief in Gaza sinds het begin van de oorlog

Karama Solidariteit is al sinds het begin van de oorlog in Gaza ter plaatse actief. Vanaf oktober 2023 hebben onze lokale partners medische hulp, voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan meer dan duizenden mensen.

Dankzij jouw vrijgevigheid hebben we de ziekenhuizen Al Jabalia en Al Nusirat onmiddellijk ondersteund, zodat essentiële operaties konden worden voortgezet.

In totaal werden 1.655 gewonden behandeld, werden 495 bevallingen zijn bijgestaan en kregen 3.785 patiënten primaire gezondheidszorg, ondanks de moeilijkheden en de sluiting van andere medische instellingen.

Karama Onze aanwezigheid in Palestina sinds 1997

In de afgelopen jaren heeft onze vereniging meer dan 1.000 Palestijnse families geholpen met  de opzet van een eigen bedrijfjes, zodat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Dankzij jouw donaties hebben we ook het Al Makassed ziekenhuis in Oost-Jeruzalem van sluiting kunnen redden door zonnepanelen te installeren om in de elektriciteitsbehoefte te voorzien.

Al bijna 30 jaar delen we honderdduizenden voedselpakketten uit en helpen we meer dan 2.000 Palestijnse weeskinderen te sponsoren. We hebben sterke banden opgebouwd met de teams ter plaatse en hebben een uitstekende kennis van het gebied en de mensen.

Karama Solidariteit, actief in Gaza vanaf het begin van de oorlog

Wat wordt er gedaan met je  donaties voor Gaza??

In Gaza is alles schaars.

De lokale economie is gereduceerd tot niets, met tekorten op alle gebieden. Alle voorraden die worden uitgedeeld, worden van buiten het land gekocht en vervolgens via humanitaire konvooien in de Gazastrook geïmporteerd.

De ingezamelde donaties worden gebruikt om drie items te verdelen:

voedselpakketten
hygiënekits
tenten.

De Profeet (moge de gebeden van Allah en Zijn redding op hem zijn) zei: “Wie een gelovige bedekt, Allah bedekt hem in deze wereld en in het Hiernamaals. Allah helpt de dienaar zolang de dienaar zijn broeder helpt”. (Overgeleverd door Moeslim)

Voedselpakketten voor Gaza

Elk pakket bevat een selectie van essentiële producten. Met uitzondering van pasta en rijst, hebben we voedingsmiddelen geselecteerd die direct kunnen worden geconsumeerd zonder vuur.

Dit is de inhoud van een pakket:
Driehoekige kaas (1 stuk)
Bonen in blik (400 gram)
Veta kaas (250 gram)
Tomatenpasta (400 gram)
Tonijn (1 blik)
Jam (350 gram)
Bakolie (1 liter)
Macaroni (400 gram)
Suiker (1 kilo)
Rijst (1 kilo)
Babymelkpoeder (1 pak)
Cheddar kaas (1 stuk)
Chocoladepasta (1 pot)
Blik witte bonen (1 blik)
Halawa (1 stuk)
Zout (500 gram)

Elk voedselpakket kost 30 EURO en voedt 1 gezin.

FAQ – Donaties voor Gaza

Wat is de Gazastrook?

De Gazastrook is een klein Palestijns gebied van 41 km lang en 6 tot 12 km breed, met Gaza als belangrijkste stad. In het zuiden grenst het aan Egypte. Sinds juni 2007 leven de Gazastrook en zijn 2 miljoen inwoners onder een Israëlische blokkade, met een bijna volledig verbod op de invoer van bepaalde goederen. Dit heeft de economie van Gaza de afgelopen jaren volledig verwoest.

Wie profiteert er van de donaties van Karama Solidariteit voor Gaza?

Donaties worden uitgedeeld aan hulpbehoevende voor burgers uit Gaza.

 

Wat zijn de huidige behoeften in Gaza?

Er is momenteel een tekort aan alles in Gaza: water, voedsel, medicijnen, maar ook comfortartikelen zoals tenten, dekens en kleding. Omdat de lokale economie tot stilstand is gekomen, moeten alle voorraden van buiten worden gekocht en vervolgens via humanitaire konvooien in de Gazastrook worden geïmporteerd.

Is het mogelijk om te gaan helpen in Gaza?

Sinds de blokkade van 2007 is de toegang tot de Gazastrook erg moeilijk, ook voor humanitaire hulpverleners. Het is daarom onmogelijk om Gaza te bezoeken. De enige manier om de bevolking te helpen is door donaties te doen aan verenigingen die ter plaatse al zijn opgericht.

Hoe weet ik zeker dat mijn donatie Gaza bereikt?

Karama Solidarity belooft haar donateurs dat alle donaties naar Gaza zullen worden gestuurd. Onze boekhouding wordt jaarlijks onderworpen aan een strenge audit door een externe auditor om absolute transparantie en een eerlijke verdeling van de fondsen te garanderen. Onze boekhouding wordt regelmatig gecontroleerd door de Belgische belastingdienst en onze vereniging heeft de Donorinfo Garantie, een garantie van vertrouwen voor al onze donateurs.