Doe een gift

Votre don peut changer des vies

 

 
 
 
 
 

Vous cherchez une façon de donner un sens à votre argent tout en faisant une différence dans le monde ? Karama Solidarity est la réponse. En faisant un don à notre organisation, vous pouvez aider à fournir des secours d’urgence, à construire des infrastructures de base et à offrir une éducation à ceux qui en ont besoin.

En faisant un don à Karama Solidarity, vous pouvez avoir la certitude que votre argent sera utilisé de manière efficace et transparente pour améliorer la vie de personnes dans le besoin. Nous travaillons avec des communautés locales pour comprendre leurs besoins et proposer des solutions durables qui leur permettront de se développer à long terme.

 

Elk geschenk is belangrijk!

100% van de fondsen komt van privé-donateurs zoals u.
Om duurzaam te werk te gaan en altijd klaar te staan om te reageren op een noodoproep,
hebben wij u nodig als ‘Partner voor verandering’.

Wat betekent dit precies?

Een partner voor verandering is een donateur die maandelijks een bijdrage schenkt,
naar keuze. Als MAANDELIJKSE DONATEUR, sluit u zich aan bij onze ongelooflijke familie van
“Partners voor verandering” die het hele jaar door duurzame hulp bieden.

Maandelijkse donateur worden

Dankzij uw maandelijkse donatie houden we overzicht over de middelen die we elke maand hebben en die zullen worden ingezet voor zowel lopende als toekomstige projecten. Deze overzichtelijke visie stelt ons in staat om het budget dat bestemd is voor solidariteitsacties, op een verstandige manier te verdelen en een aanzienlijk bedrag toe te kennen voor dringende situaties die onmiddellijke actie vereisen.

MAKKELIJK: uw donatie wordt elke maand automatisch afgeschreven

FLEXIBEL: u kunt een domiciliëring starten vanaf 5€

DOELTREFFEND: uw maandelijkse bijdrage zorgt voor wekelijkse, maandelijkse en zelfs jaarlijkse ondersteuning van de meest behoeftigen.

Doneer voor een project naar keuze!

 

 
 
 
 
 
 

DUURZAME PROJECTEN

Planter un arbre au niger ou au mali

Avec 4€, faites la différence : participez à la plantation de 6 500 arbres et soutenez l’émancipation financière des femmes via l’agriculture

Mali, Niger, arbre

Offrir l’accès à l’éducation:

la plus belle des sadaqa jariya

L’éducation est un droit fondamental pour chaque enfant, mais dans certains pays comme le Maroc ou la Palestine, ils sont des milliers issus de milieux défavorisés à ne pas pouvoir y accéder en raison de leur précarité.

Meer lezen…

Maroc, Palestine, kit scolaire, rentrée

Niger, la famine

aux portes

De verarming van de grond in Niger brengt miljoenen Nigerianen in voedselonzekerheid. Met 10€ kunt u de grond nieuw leven inblazen.

Meer lezen…

Niger, hongersnood, voedsel, armoede

MALI, VROUWEN IN NOOD

In Mali heeft de agrarische crisis een grote impact op vrouwen die op het land werken. Met 15€ kunt u een vrouw toegang geven tot eigendomsrecht en opleiding.

Meer lezen…

Mali, crisis, vrouwen, training

KENIA, DE DROOGTE
SLAAT TOE

In Kenia komen periodes van droogte steeds vaker voor, evenals armoede. Met 8€ kunt u een familie toegang geven tot water.

Meer lezen…

Kenia, droogte, armoede, water

PALESTINA, EEN CONTINUE
UITDAGING IN ONDERWIJS

In Palestina beschikken sommige scholen niet over alle benodigde middelen om een gezonde leeromgeving voor kinderen te bieden. Met 5€ kunt u hun onderwijs ondersteunen.

Meer lezen…

Palestina, kinderen, onderwijs

PALESTINA, LATEN WE HEN DE MIDDELEN SCHENKEN

In Palestina hebben de pandemie en decennia van politieke instabiliteit de armoede van gezinnen verergerd. Met 5€ kunt u deze mensen helpen om uit de armoede te komen.

Meer lezen…

Palestina, pandemie, armoede

le droit à un logement décent

In Nablus zijn de huizen en vluchtelingenkampen in een desastreuze staat. Vanaf 5€ kunt u bijdragen aan de renovatie van een huis.

Meer lezen…

Nablus, vluchtelingen, dak, desastreus

NOODPROJECTEN

SOS Winter

Karama Solidarity lanceert een SOS wintercampagne om broodnodige hulp te bieden aan gezinnen in kwetsbare situaties tijdens de koude. Met 20€ kunt u een kind beschermen tegen de kou in Marokko en Palestina.

Meer lezen…

Winter, SOS, Marokko, Palestina

SOS AARDBEVING

Op maandag 6 februari 2023 werden de steden in het zuiden van Turkije en het noorden van Syrië getroffen door een verschrikkelijke aardbeving met een sterkte van 7,8 op de schaal van Richter.

Meer lezen…

Turkije, Syrië, aardbeving, noodtoestand

SOS AFRIKA

De Hoorn van Afrika lijdt onder de ergste droogte! Ons team ter plaatse deelt voedsel- en noodpakketten uit. Met 30€ kunt u een familie voorzien van voedsel.

Meer lezen…

Afrika, droogte, noodtoestand, hongersnood

ANDERE PROJECTEN

PETERSCHAP

Veel kinderen hebben een of beide ouders verloren en zijn zo weeskinderen geworden. Met €39 per maand kunt u een kind sponsoren en hem of haar zo de kans geven op een betere toekomst.

Meer lezen…

Peterschap, kinderen, weeskinderen

UW BANKRENTE VOOR DE MEEST KWETSBAREN

Uw bankrente kan gebruikt worden om duizenden mensen over de hele wereld die in extreme armoede leven, te helpen. Doneer uw rente.

Meer lezen…

Armoede, donatie, rente

AQIQA, ER IS EEN GEBOORTE

Bij een geboorte kunt u een behoeftige familie helpen. Vanaf 80€ kunt u een vleespakket schenken aan een familie die strijdt tegen honger en ondervoeding.

Meer lezen…

Geboorte, familie, pakket

SCHENK EEN WATERPUT

Hoewel het een bron van leven is, hebben veel mensen in de wereld geen toegang tot water. Met 1350€ kunt u een waterput maken die 12 tot 20 families in nood ten goede zal komen.

Meer lezen…

Put, water, behoefte

SADAQA JAARIYA

Maak een Sadaqa Jaariya en laat uw sporen na in deze wereld door middel van daden die de meest kwetsbaren in staat stellen toegang te krijgen tot water, onderwijs en levensonderhoud.

Meer lezen…

Sadaqa, Jaariya, water, onderwijs

ZAKAT AL MAAL

“Karama Solidarity” is bevoegd om uw Zakat Al Maal te verzamelen. Door het aan ons team toe te vertrouwen, draagt u bij aan het bieden van een beter leven aan kwetsbare mensen over de hele wereld.

Meer lezen…

Zakat Al Maal, leven Zakat

Doneer voor een project naar keuze!

 

 
 
 
 
 
 

Pour 100 €, 87 € iront en faveur des démunis

6€ wordt gebruikt voor onze algemene kosten

7€ wordt gebruikt om donateurs te vinden

Belastingvoordeel

Maak echt een verschil

 

 
 
 
 
 
 

Zijn donaties aan Karama Solidarity aftrekbaar ?

Sinds 1 januari 2019 zijn uw donaties aan Karama Solidarity van 40€ of meer aftrekbaar tot 45%. Dit recht op belastingaftrek is echter niet vaststaand en bij elke controle van de belastingdienst (die bij alle soorten organen in algemeen belang wordt uitgevoerd) moeten we voldoen aan een reeks strenge eisen.

Na de laatste gebruikelijke controle hebben we het genoegen u te informeren dat onze aanvraag is verlengd door het ministerie van Financiën. Karama Solidarity is daarom gemachtigd om fiscale ontvangsten uit te geven als organisatie die ontwikkelingslanden ondersteunt, tot het jaar 2024! Op dat moment zal, zoals de procedure vereist, onze organisatie worden onderworpen aan een nieuwe controle.

Moet ik om mijn fiscaal ontvangstbewijs vragen ?

Nee. Als u in België woont, wordt dit automatisch naar het adres gestuurd dat gekoppeld is aan het bankrekeningnummer waarmee u uw donaties heeft gedaan.

Wanneer ontvang ik mijn fiscaal ontvangstbewijs ?

De fiscale ontvangstbewijzen worden automatisch verzonden gedurende het jaar na uw donatie. Meestal in maart of april.