Deze Ramadan 2024 :
Menselijkheid boven alles!

 IBAN BE19 3631 3893 0312

Bied een maaltijd per dag in Gaza aan voor de
laatste 10 dagen van de Ramadan

Terwijl we de laatste 10 gezegende dagen van de Ramadan ingaan, zijn we verheugd om met u een speciale initiatief van Karama Solidariteit te delen. Sinds 26 maart 2024 hebben we het voorrecht gehad om warme maaltijden uit te delen aan de inwoners van Rafah in Gaza, dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs. Elke dag hebben we de capaciteit om 2000 warme maaltijden voor te bereiden en uit te delen, bestaande uit groentesoep, vers brood en drinkwater. De gebruikte groenten zijn lokaal geteeld. Met een bescheiden kostprijs van 4€ per maaltijd, telt elke donatie. We moedigen onze donateurs aan om gul bij te dragen, met een minimumdonatie van 40€, om dit edele initiatief tijdens de 10 dagen van de Ramadan te ondersteunen. Elke daad van vrijgevigheid is een zegen, en elke uitgedeelde maaltijd is een bron van troost en verlichting voor degenen die het het meest nodig hebben.

Uw donaties zijn aangekomen in Gaza, laten we de mobilisatie voortzetten. Doe nu een donatie voor Gaza.

Op 9 maart behaalden we een belangrijke solidariteitsoverwinning: na drie zenuwslopende weken konden eindelijk drie vrachtwagens Gaza bereiken, gevuld met voedselpakketten die onmiddellijk kunnen worden gebruikt.

Deze doorbraak toont de positieve impact van uw voortdurende steun. Maar de behoeften blijven groot en om aan deze dringende vraag te voldoen, is een tweede konvooi van 12 vrachtwagens al onderweg.

Elke bijdrage is van onschatbare waarde en we moedigen u aan om door te gaan met geven. Bied vandaag nog een voedselpakket aan om tastbare verlichting te brengen aan degenen die het het hardst nodig hebben. Samen kunnen we echt het verschil maken in het leven van de mensen die getroffen zijn.

KARAMA SOLIDARITY Ramadan 2024 De pakketten worden uitgedeeld in Rafah
Hoe je hulp Gaza bereikt - Karama Solidarity Ramadan 2024

Doneer aan het project van je keuze!

NOODPROJECTEN

SOS Winter

Karama Solidarity lanceert een SOS wintercampagne om broodnodige hulp te bieden aan gezinnen in kwetsbare situaties tijdens de koude. Met €20 kunt u een kind beschermen tegen de kou in Marokko en Palestina.

Meer lezen…

Winter, SOS, Marokko, Palestina

SOS Aardbeving

Op maandag 6 februari 2023 werden de steden in het zuiden van Turkije en het noorden van Syrië getroffen door een verschrikkelijke aardbeving met een sterkte van 7,8 op de schaal van Richter.

Meer lezen…

Turkije, Syrië, aardbeving, noodtoestand

SOS Afrika

De Hoorn van Afrika lijdt onder de ergste droogte! Ons team ter plaatse deelt voedsel- en noodpakketten uit. Met €30 kun je een familie voorzien van voedsel.

Meer lezen…

Afrika, droogte, noodtoestand, hongersnood

Onze andere Ramadan-projecten

DUURZAME PROJECTEN

Één boom planten in Niger of Mali

Maak het verschil met €4: draag bij aan het planten van 6.500 bomen en ondersteun de financiële zelfstandigheid van vrouwen via landbouw.

Mali, Niger, boom

De toegang tot onderwijs bieden:

de mooiste vorm van sadaqa jariya

Onderwijs is een fundamenteel recht voor elk kind, maar in sommige landen zoals Marokko of Palestina zijn er duizenden kinderen uit kansarme milieus die er geen toegang toe hebben vanwege hun kwetsbare situatie.

Meer lezen…

Marokko, Palestina, schoolkit, back to school

Humanitaire nood in Ethiopië: om de gezondheidszorg op te bouwen

We zijn betrokken bij het herstel van gezondheidszorgfaciliteiten in het Ewa-district. We schaffen ook medische apparatuur, voorraden en medicijnen aan en trainen gezondheidswerkers op het gebied van moeder- en kindgezondheid.

Meer lezen…

Ethiopië, gezondheid, noodsituatie

NIGER, hongersnood voor de deur

De verarming van het land in Niger duwt miljoenen Nigerianen in voedselonveiligheid. Met 10€, geef leven terug aan het land.

Meer lezen…

Niger, hongersnood, voedsel, armoede

Mali, vrouwen in nood

In Mali heeft de landbouwcrisis een grote impact op vrouwen die op het land werken. Met 15€ geef je een vrouw toegang tot grondbezit en training.

Meer lezen…

Mali, crisis, vrouwen, training

Kenia, de droogte slaat toe

In Kenia zijn droogteperiodes frequenter geworden, net zoals armoede. Met 8€ bied je een familie toegang tot water.

Meer lezen…

Kenia, droogte, armoede, water

Palestina, een continue uitdaging in onderwijs

In Palestina hebben sommige scholen niet alle benodigde middelen om een gezonde leeromgeving voor kinderen te bieden. Met 5€ steun je hun onderwijs.

Meer lezen…

Palestina, kinderen, onderwijs

Palestina, geef ze de middelen

In Palestina hebben de pandemie en decennia van politieke instabiliteit de armoede van gezinnen verergerd. Met €5 kun je deze mensen helpen om uit de armoede te komen.

Meer lezen…

Palestina, pandemie, armoede

recht op fatsoenlijke huisvesting

In Nablus zijn de huizen en vluchtelingenkampen in een erbarmelijke staat. Vanaf 5€ kun je bijdragen aan de renovatie van een huis.

Meer lezen…

Nablus, vluchtelingen, dak, in slechte staat

Elke donatie is belangrijk!

100% van de fondsen komt van privé-donateurs zoals u.
Om duurzaam te werk te gaan en altijd klaar te staan om te reageren op een noodoproep,
hebben wij u nodig als ‘Partner voor verandering’.

Wat betekent dit precies?

Een partner voor verandering is een donateur die maandelijks een bijdrage schenkt,
naar keuze. Als MAANDELIJKSE DONATEUR, sluit u zich aan bij onze ongelooflijke familie van
“Partners voor verandering” die het hele jaar door duurzame hulp bieden.

Maandelijkse donateur worden

Dankzij uw maandelijkse donatie houden we overzicht over de middelen die we elke maand hebben en die zullen worden ingezet voor zowel lopende als toekomstige projecten. Deze overzichtelijke visie stelt ons in staat om het budget dat bestemd is voor solidariteitsacties, op een verstandige manier te verdelen en een aanzienlijk bedrag toe te kennen voor dringende situaties die onmiddellijke actie vereisen.

GEMAKKELIJK: uw donatie wordt maandelijks automatisch afgeschreven

FLEXIBEL: u kunt een domiciliëring starten vanaf €5

DOELTREFFEND: Uw maandelijkse bijdrage zorgt voor wekelijkse, maandelijkse en zelfs jaarlijkse ondersteuning van de meest behoeftigen.

ANDERE PROJECTEN

Peterschap

Veel kinderen hebben een of beide ouders verloren en zijn zo weeskinderen geworden. Met €45 per maand kunt u een kind sponsoren en hem of haar zo de kans geven op een betere toekomst.

Meer lezen…

Peterschap, kinderen, weeskinderen

Uw bankrente voor de meest kwetsbaren

Uw bankrente kan gebruikt worden om duizenden mensen over de hele wereld die in extreme armoede leven, te helpen. Doneer uw rente.

Meer lezen…

Armoede, donatie, rente

AQIQA, ik heb een geboorte

Bij een geboorte kunt u een behoeftige familie helpen. Vanaf €80 kunt u een vleespakketten schenken aan een familie die strijdt tegen honger en ondervoeding.

Meer lezen…

Geboorte, familie, pakket

Schenk een waterput

Hoewel het een bron van leven is, hebben veel mensen in de wereld geen toegang tot water. Met €1350 kunt u een waterput maken die 12 tot 20 families in nood ten goede zal komen.

Meer lezen…

Put, water, behoefte

Sadaqa Jariya 

Maak een Sadaqa Jaariya en laat uw sporen na in deze wereld door middel van daden die de meest kwetsbaren in staat stellen toegang te krijgen tot water, onderwijs en levensonderhoud.

Meer lezen…

Sadaqa, Jaariya, water, onderwijs

Zakat al Maal 

“Karama Solidarity” is bevoegd om uw Zakat Al Maal te verzamelen. Door het aan ons team toe te vertrouwen, draagt u bij aan het bieden van een beter leven aan kwetsbare mensen over de hele wereld.

Meer lezen…

Zakat Al Maal, leven, zakat

Waar gaat je vrijgevigheid naartoe?

 

 
 
 
 
 
 

Voor 100 €, gaat er 87 € naar de behoeftigen

€6 wordt gebruikt voor onze algemene kosten

€7 wordt gebruikt om donateurs te vinden

Je donaties zijn aftrekbaar

Zijn donaties aan Karama Solidarity aftrekbaar ?

Sinds 1 januari 2019 zijn uw donaties aan Karama Solidarity van €40 of meer aftrekbaar tot 45%. Dit recht op belastingaftrek is echter niet vaststaand en bij elke controle van de belastingdienst (die bij alle soorten organen in algemeen belang wordt uitgevoerd) moeten we voldoen aan een reeks strenge eisen.

Na de laatste gebruikelijke controle hebben we het genoegen u te informeren dat onze aanvraag is verlengd door het ministerie van Financiën. Karama Solidarity is daarom gemachtigd om fiscale ontvangsten uit te geven als organisatie die ontwikkelingslanden ondersteunt, tot het jaar 2024! Op dat moment zal, zoals de procedure vereist, onze organisatie worden onderworpen aan een nieuwe controle.

Moet ik om mijn fiscaal ontvangstbewijs vragen ?

Nee. Als u in België woont, wordt dit automatisch naar het adres gestuurd dat gekoppeld is aan het bankrekeningnummer waarmee u uw donaties heeft gedaan.

Wanneer ontvang ik mijn fiscaal ontvangstbewijs ?

De fiscale ontvangstbewijzen worden automatisch verzonden gedurende het jaar na uw donatie. Meestal in maart of april.