SOS PALESTINE
de Mobilisatie gaat voort

 

 IBAN BE19 3631 3893 0312

Strijd tegen honger en dorst in Gaza

12 vrachtwagens staan  op het punt Gaza binnen te rijden

Iedereen heeft de beelden van de hongersnood in Gaza gezien en de verschrikkelijke beelden die daarbij horen.

In Khan Younis en Rafah hebben onze teams ter plaatse een noodkeuken ingericht en werken ze hard om dagelijks warme maaltijden en drinkwater te leveren aan 1.000 gezinnen.

Deze voedzame maaltijden bestaan voornamelijk uit bonen en linzen die lokaal worden gekocht of geteeld.

Maar dit is niet mogelijk zonder jouw hulp.

Met een donatie van €4 voed je een Gazaanse familie of voorzie je hen van drinkwater dat momenteel moeilijk te vinden is.

 

Hoe uw hulp Gaza binnenkomt - Karama Solidarity Ramadan 2024

Zakat al-Maal: prioriteit voor Palestina

De Profeet () heeft gezegd: « De gelijkenis van de gelovigen in hun onderlinge genegenheid, barmhartigheid en sympathie, is als de gelijkenis van één lichaam. Lijdt één van de ledematen, dan heeft dit effect op de rest van het lichaam in de vorm van koorts en slapeloosheid. » [Sahih al-Boekhaarie en Muslim]

Hoe kunnen we onverschillig blijven voor het ondraaglijke lijden van de Palestijnen?

Voor deze Ramadan 2024 wordt jouw Zakat al-Maal prioriteit gegeven aan de Palestijnse zaak. Voedselpakketten, hygiënepakketten, tenten en dekens zullen worden uitgedeeld in Gaza waar 1,5 miljoen mensen onder mensonterende omstandigheden leven.

Laat ons barmhartigheid tonen!

Sadaqa Jariya: Jouw voortdurende liefdadigheid voor Niger

 

« Wanneer een persoon sterft, worden al zijn werken onderbroken, behalve drie: een voortdurende liefdadigheidsinstelling (Sadaqa jariya), een heilzame wetenschap die wordt gepropageerd, of een vroom kind dat aanroepingen doet namens zijn ouders. span> » (De Profeet, vrede en zegeningen zij met hem)

Zuidwesten van Niger ondergaat de Dosso-regio een crisis die wordt verergerd door de opwarming van de aarde. Droogte leidt tot voedseltekorten, verarmt de bodem, waardoor gezinnen dagelijks in de strijd tegen de honger verwikkeld raken en de regio in financiële onzekerheid verkeert

De Karama Solidarity-teams hebben een programma ontwikkeld om het leven terug te brengen in het land en de economie:

Het boren van twee putten met zonnepanelen om 4 hectare land te irrigeren, groenten te verbouwen en toegang te bieden tot drinkwater.

Het opzetten van een kippenfokkerij met de bouw van kippenhokken, de distributie van pluimvee en voedsel om ze te voeden en hun fokkerij te starten.

Het opzetten van een kippenfokkerij met de bouw van kippenhokken, de distributie van pluimvee en voedsel om ze te voeden en hun fokkerij te starten.

Ons doel is tweeledig: het verzekeren van voldoende voedsel voor de 700 inwoners en het stimuleren van hun economische activiteiten.

Door deel te nemen aan dit project in Dosso, ondersteun je niet alleen de toegang tot water en voedsel, maar biedt je ook werkgelegenheid aan de bewoners.

Vele generaties zullen profiteren van jouw donaties.

Met een donatie van €30 kan je de essentiële uitrusting voor de veeteelt financieren of drinkwater bieden aan een dorpsbewoner. Met €20 kan je een dorpsbewoner opleiden in landbouw of pluimveehouderij.

Laat ons barmhartigheid tonen!

Waarom KS steunen?

Karama Solidarity in België 

Wij zijn de enige moslim geïnspireerde liefdadigheidsinstelling in België met een wereldwijde expertise van meer dan 30 jaar. s. We hebben miljoenen kwetsbaren over de hele wereld geholpen. Wij zijn 100% afhankelijk van donaties. Dit geeft ons de vrijheid om te opereren en hulp aan te bieden waar en wanneer we willen.

We hebben een actieve samenwerking in 33 landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Dit geeft ons de mogelijkheid om snel in te grijpen in het geval van een humanitaire crisis.

Partners

 

 

We hebben een actieve samenwerking in 33 landen in Afrika, Azië en Europa. Dit uitgebreide en bestaande netwerk geeft ons de mogelijkheid om snel in te grijpen bij een humanitaire crisis. Deze lokale samenwerkingen creëren ook de mogelijkheid om rechtstreeks met de betrokkenen te spreken en helpen ons om nog meer voet aan de grond te krijgen op lokale bodem. Zo kunnen we de bevolking optimaal betrekken en effectief inzetten met oog op autonomie.

Ervaring

Wij zijn al meer dan 30 jaar actief. Gedurende deze jaren hebben we een hele reeks vaardigheden en expertise ontwikkeld en een structuur opgezet die de kracht heeft om op elk moment en op elke plaats in te grijpen en hulp aan te bieden.

Transparantie

Per gift kunnen we precies laten zien waar de steun is geïnvesteerd. Onze jaarverslagen verschijnen op onze website. De vele getuigenissen geven een duidelijk beeld van de voortgang en het resultaat van een project.

Aftrekbare donaties

Als het totaal van jouw giften minstens 40 euro per jaar bedraagt, ontvang je een fiscaal attest dat je recht geeft op een belastingvermindering van 45% op de geschonken giften.

Ons nieuws

Ontdek het laatste nieuws en evenementen van Karama Solidarity

Terugblik op Eid al-Adha 2024

Dit jaar hebben meer dan 7.000 van jullie hun offer aan ons toevertrouwd. Zoals we al per e-mail hebben bevestigd aan de betrokkenen, zijn alle offers uitgevoerd zoals beloofd. De kwetsbaren hebben hun vlees ontvangen en konden genieten van deze feestdagen met een...

Lees meer

Boda-boda’s: Motoren van Vooruitgang in Wajir

In Wajir, Kenia, heeft het jeugdempowermentproject van Karama Solidarity het leven van werkloze jongeren drastisch veranderd door hen meer te bieden dan alleen transportmiddelen.  In de stoffige straten van Wajir klinkt het geluid van motoren, die verhalen van...

Lees meer

Mali: een overwinning op de armoede

In het hart van Mali, in de dorpen Goro, Diago Bouani en Sékétanbougou, heeft een stille revolutie plaatsgevonden. Een ambitieus project voor duurzame landbouw heeft 300 kwetsbare vrouwen geholpen om hun dagelijks leven radicaal te veranderen, van armoede naar...

Lees meer

Wie is Karama Solidarity?

Laten we samen opkomen voor een betere wereld met de humanitaire hulp van Karama Solidarity</ p>

Wil je betrokken raken bij het helpen van de behoeftigen en de achtergestelden? Voel jij de behoefte om iets te doen? Om het verschil te maken? Bij Karma solidariteit bent u bij ons aan het juiste adres.

Karama Solidariteit streeft ernaar het lijden van de meest behoeftige mensen ter wereld te verlichten door in te grijpen waar humanitaire en sociale behoeften dit vereisen door de mobilisatie van noodhulp en de uitvoering van ontwikkelingsacties.

Door onze waarden te ontlenen aan de moslimtraditie, engageren we onze missie altruïstisch en met respect voor humanitaire principes, terwijl we tegelijkertijd respecteren de oorsprong, het geslacht of de religieuze en politieke overtuigingen van onze doelgroepen en partners.

Getuigenissen

Uw bijdrage zal een verschil maken in de levens van veel mensen