Breng hoop tot bloei in Niger en Mali

Met 4 euro, maak het verschil: neem deel aan het planten van 6.500 bomen en ondersteun de financiële emancipatie van vrouwen door middel van landbouw.

Met een paar euro’s kan je deelnemen aan ons “Plant een boom” project in Niger en in Mali. Deze plantages maken deel uit van een groot project dat tot doel heeft het landschap te vergroenen, de lokale landbouw nieuw leven in te blazen en de emancipatie van vrouwen te ondersteunen door hen kansen op werk en autonomie aan te bieden.

Elke geplante boom is een Sadaqa Jariya, een aanhoudende liefdadigheid die je zelfs na dit leven zal baten. Dit simpel gebaar mogelijk vanaf vier euro is voor ons allen mogelijk. De impact hiervan is immens in dit leven alsook in het hiernamaals.

De Boodschapper van Allah (ﷺ) zei: Er is geen moslim die een boom plant of een veld zaait en er vogels, mensen of dieren van eten zonder dat het hiermee een liefdadigheid is voor hem. Overgeleverd door Moeslim. 

Samen kunnen we een groenere, eerlijkere en rechtvaardigere toekomst creëren. Doe mee met deze actie. Zaai hoop, één boom tegelijk.

Het plantproject in detail

Deze duizenden bomen zijn een antwoord op de voortgang van de woestijn. Maar ze vormen ook een bron van werkgelegenheid en autonomie voor honderden vrouwen en hun gezinnen. Elke geplante boom, elke gezaaide zaad, is een stap naar economische onafhankelijkheid.

Niger: 5000 bomen om een oase van leven te creëren

In Niger is ons project gelegen in het dorp Makera in de regio Dosso, in het zuiden van het land. Ons doel is om 5.000 bomen te planten die zijn aangepast aan het ecosysteem; een echte uitdaging in een regio waar woestijnvorming een ernstige bedreiging vormt.

Elke geplante boom is een integraal onderdeel van een groter project; de ontwikkeling van een moestuinzone met de installatie van een zonnepomp, een irrigatienetwerk en de aanleg van opvangbekkens. In dit gebied kunnen 200 vrouwen werken en financieel onafhankelijk worden.

Mali: zaaien van 1.500 zaden van hoop

In Mali situeert ons project in het dorp Faraba Lèda in de regio Koulikoro, in het westen van het land. Op deze plek moeten 1.500 bomen en struiken geplant worden die geschikt zijn voor de lokale omstandigheden, om bij te dragen aan de bestrijding van woestijnvorming en het herstel van droge gronden.

Deze plantage maakt deel uit van een groot ontwikkelingsproject voor een rijstteelt gebied. Dit geeft de mogelijkheid aan om een ​​nieuwe lokale teelt te ontwikkelen, honger te bestrijden en voor 200 vrouwen werkgelegenheid te creëren.

Vrouwen, in het hart van de beplantingen

Deze plantprojecten zijn niet alleen milieuprojecten. Ze zijn ook sociale en economische ontwikkelingsprojecten. Ze zijn namelijk ontworpen om vrouwen in Niger en Mali in staat te stellen te werken, hun brood te verdienen en actief bij te dragen aan de lokale economie.

Deze vrouwen, vaak gemarginaliseerd en beroofd van economische kansen, staan centraal in onze projecten. Elke geplante boom is een stap naar hun financiële onafhankelijkheid.

Door deel te nemen aan deze beplantingen, doet u niet alleen iets voor de planeet. U zet ook een stap in het voordeel van deze vrouwen, hun toekomst en die van hun gemeenschappen.

Doe mee met het planten: een eenvoudige daad voor een blijvende impact

Slechts met €4 doe je mee met Sadaqa Jariya door een boom te planten in Mali of in Niger. Dit lijkt misschien eenvoudig. Het is wel cruciaal voor de toekomst van honderden vrouwen en hun gezinnen. In het algemeen heeft het een blijvende impact op de heropleving van de lokale landbouw.

Elke donatie ongeacht het bedrag is belangrijk. Al de giften zullen met zekerheid ingezet worden om de bomen te planten. Aan het einde van het project zullen we foto’s van de geplante bomen delen.

FAQ

Bomen planten in Mali en Niger

Hoe wordt mijn donatie gebruikt?

Alle ingezamelde donaties voor het planten van bomen gaan naar het planten van bomen. €4 betaald = 1 boom geplant.

Hoe weet ik zeker dat mijn donatie gebruikt wordt voor het planten van bomen?

De rekeningen van Karama Solidarity zijn onderworpen aan een strenge en niet-verplichte jaarlijkse controle uitgevoerd door een externe audit om absolute transparantie en een eerlijke verdeling van de middelen te garanderen. De Belgische fiscus voert regelmatig een controle uit op onze rekeningen. Daarnaast hebben we de Donorinfo Garantie verkregen, een garantie van vertrouwen voor al onze donateurs.

Kan ik kiezen waar ik mijn boom (-en) wil planten?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het project bevindt zich enkel in Niger en in Mali.

Kan ik een donatie doen voor iemand anders?

Ja, het verrichten van een Sadaqa Jariya in naam van een levende of overleden persoon is het mooiste geschenk.

Wie gaat de bomen planten?

De bomen worden geplant door lokale leefgemeenschappen, onder toezicht van de teams van Karama Solidarity.

Hoe worden de bomen verzorgd na het planten?

De bomen zullen worden onderhouden door de lokale gemeenschappen en er zal een milieubeschermingscomité worden opgericht. De geselecteerde soorten zijn aangepast aan het milieu en de weersomstandigheden.

Hoe kan ik de voortgang van het project volgen?

Aan het einde van het project zullen we foto’s van de geplante bomen delen. Als de bomen goed gegroeid zijn, zullen we meer foto’s delen om te laten zien hoe de giften het landschap hebben veranderd en het leven van de lokale leefgemeenschappen verbeterd. Om op de hoogte te blijven van de voortgang van het project en deze updates te ontvangen, nodigen we u uit om u te abonneren op onze nieuwsbrief.

Hoe kan ik meer betrokken raken bij het project?

Het is mogelijk om ook mee te doen aan twee andere projecten waarin dit project geïntegreerd is: de strijd tegen de hongersnood in Niger en toegang geven tot landbouw aan Malinese vrouwen.

Kan ik de plantages bezoeken?

Ja, we sturen naar onze donateurs die dat wensen de GPS-locatie van de plantages. Het bezoek is volledig op eigen initiatief.

Wat is de looptijd van het project?

Het planten van de bomen is al begonnen en zal eindigen in februari 2024. Zoals bij al onze projecten, schieten we het geld voor om de realisatie te versnellen daarna verzamelen we de nodige middelen. We geven onszelf 1 jaar de tijd om €26.000 in te zamelen die nodig is om 6.500 bomen te planten.