Zaai hoop in Niger en in Mali

Maak met €4 het verschil: doe mee met het planten van 6.500 bomen en steun de financiële emancipatie van vrouwen d.m.v. de landbouw

Met een paar euro’s kan je deelnemen aan ons “Plant een boom” project in Niger en in Mali. Deze plantages maken deel uit van een groot project dat tot doel heeft het landschap te vergroenen, de lokale landbouw nieuw leven in te blazen en de emancipatie van vrouwen te ondersteunen door hen kansen op werk en autonomie aan te bieden.

Elke geplante boom is een Sadaqa Jariya, een aanhoudende liefdadigheid die je zelfs na dit leven zal baten. Dit simpel gebaar mogelijk vanaf vier euro is voor ons allen mogelijk. De impact hiervan is immens in dit leven alsook in het hiernamaals.

De Boodschapper van Allah (ﷺ) zei: Er is geen moslim die een boom plant of een veld zaait en er vogels, mensen of dieren van eten zonder dat het hiermee een liefdadigheid is voor hem. Overgeleverd door Moeslim. 

Samen kunnen we een groenere, eerlijkere en rechtvaardigere toekomst creëren. Doe mee met deze actie. Zaai hoop, boom na boom.

Het project in detail

Deze duizenden bomen zijn een oplossing op de voortzetting van de woestijn. Ze zijn een bron van werkgelegenheid en autonomie voor honderden vrouwen en hun gezinnen. Elke geplante boom, elk zaadje dat wordt gezaaid, is een stap richting economische onafhankelijkheid.

Niger : 5.000 bomen om een ​​oase van leven te creëren

In Niger is ons project gelegen in het dorp Makera in de regio Dosso, in het zuiden van het land. Ons doel is om 5.000 bomen te planten die zijn aangepast aan het ecosysteem; een echte uitdaging in een regio waar woestijnvorming een ernstige bedreiging vormt.

Elke geplante boom is een integraal onderdeel van een groter project; de ontwikkeling van een tuinbouwgebied met de installatie van een zonnepomp, een irrigatienetwerk en de aanleg van opvangbekkens. In dit gebied kunnen 200 vrouwen werken en financieel onafhankelijk worden.

Mali: zaai 1.500 zaadkorrels van hoop

In Mali situeert ons project in het dorp Faraba Lèda in de regio Koulikoro, in het westen van het land. Hier zullen 1.500 bomen en struiken worden geplant die zijn aangepast aan de lokale belemmeringen om bij te dragen in de strijd tegen de woestijnvorming en de revitalisatie van de dorre gebieden.

Deze plantage maakt deel uit van een groot ontwikkelingsproject voor een rijstteelt gebied. Dit geeft de mogelijkheid aan om een ​​nieuwe lokale teelt te ontwikkelen, honger te bestrijden en voor 200 vrouwen werkgelegenheid te creëren.

Vrouwen – het hart van de plantages

De projecten zijn niet alleen milieuprojecten. Het zijn ook sociale en economische ontwikkelingsprojecten. Ze zijn er namelijk om vrouwen in Niger en in Mali in staat te stellen te werken, de kost te verdienen en actief bij te dragen aan de lokale economie.

Deze vrouwen worden vaak gemarginaliseerd en krijgen geen economische kansen. Vandaar dat zij ook het hart zijn van deze projecten. Elke geplante boom is een stap op weg naar hun financiële onafhankelijkheid.

Door mee te doen, doe je niet alleen iets voor onze planeet. Je helpt ook deze vrouwen in hun toekomst en die van hun leefgemeenschappen.Plant mee – een simpele daad voor een blijvende impactSlechts met €4 doe je mee met Sadaqa Jariya door een boom te planten in Mali of in Niger. Dit lijkt misschien eenvoudig. Het is wel cruciaal voor de toekomst van honderden vrouwen en hun gezinnen. In het algemeen heeft het een blijvende impact op de heropleving van de lokale landbouw.

Elke donatie ongeacht het bedrag is belangrijk. Al de giften zullen met zekerheid ingezet worden om de bomen te planten. Aan het einde van het project zullen we foto’s van de geplante bomen delen.

FAQ

Aanplanting van bomen in Mali en in Niger

Hoe wordt mijn donatie gebruikt?

Alle ingezamelde donaties voor het planten van bomen gaan naar het planten van bomen. €4 betaald = 1 boom geplant.

Hoe weet ik zeker dat mijn donatie gebruikt wordt voor het planten van bomen?

De rekeningen van Karama Solidarity zijn onderworpen aan een strenge en niet-verplichte jaarlijkse controle uitgevoerd door een externe audit om absolute transparantie en een eerlijke verdeling van de middelen te garanderen. De Belgische fiscus voert regelmatig een controle uit op onze rekeningen. Daarnaast hebben we de Donorinfo Garantie verkregen, een garantie van vertrouwen voor al onze donateurs.

Kan ik kiezen waar ik mijn boom (-en) wil planten?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het project bevindt zich enkel in Niger en in Mali.

Kan ik een donatie doen voor iemand anders?

Ja, het verrichten van een Sadaqa Jariya in naam van een levend of overleden persoon is het mooiste geschenk.

Wie gaat de bomen planten?

De bomen worden geplant door lokale leefgemeenschappen, onder toezicht van teams van Karama Solidarity.

Hoe worden de bomen verzorgd na het planten?

De bomen zullen worden onderhouden door de lokale leefgemeenschappen en er zal een comité voor milieubescherming worden gevormd. De geselecteerde soorten zijn aangepast aan de omgeving en de weersomstandigheden.

Hoe kan ik de voortgang van het project volgen?

Aan het einde van het project zullen we foto’s van de geplante bomen delen. Als de bomen goed gegroeid zijn, zullen we meer foto’s delen om te laten zien hoe de giften het landschap hebben veranderd en het leven van de lokale leefgemeenschappen verbeterd. Om op de hoogte te blijven van de voortgang van het project en deze updates te ontvangen, nodigen wij je uit om te abonneren op onze nieuwsbrief.

Hoe kan ik meer betrokken raken bij het project?

Het is mogelijk om ook mee te doen aan twee andere projecten waarin dit project geïntegreerd is: de strijd tegen de hongersnood in Niger en toegang geven tot landbouw aan Malinese vrouwen.

Kan ik de plantages bezoeken?

Ja, we sturen naar onze donateurs die dat wensen de GPS-locatie van de plantages. Het bezoek is volledig op eigen initiatief.

Wat is de looptijd van het project?

Het planten van de bomen is al begonnen en zal eindigen in februari 2024. Zoals bij al onze projecten, schieten we het geld voor om de realisatie te versnellen daarna verzamelen we de nodige middelen. We geven onszelf 1 jaar de tijd om €26.000 in te zamelen die nodig is om 6.500 bomen te planten.