Overleven met slechts € 0,76 per dag

De bevolking in het zuiden van Niger zien hun land jaar na jaar verarmen en minder vruchtbaar worden wegens de klimaatverandering. Het wordt steeds moeilijker om van de landbouw te leven. In deze dorre zone van de Sahel proberen de inwoners dagelijks rond te komen met een inkomen van € 0,76 per persoon en leggen ze 3 uur per dag af om aan voedsel en water te komen.

Er zijn geen middelen

Om te kunnen overleven leggen de landbouwers hun focus nu meer op de landbouwproductie van de teelt van gierst, sorghum en granen die minder water nodig hebben dan bv. de productie van maïs of rijst. Helaas zijn er geen middelen om voor voldoende landbouwproductie te zorgen.

Een waterput en 300 vruchtbare akkers

Karama Solidarity is van plan om op deze situatie te reageren met dubbele steun: het boren van een waterput om 6.400 mensen van water te voorzien en het trainen van 300 vrouwen in extreme armoede om een tuinbouwbedrijf te ontwikkelen.

Ze zullen ook technische, materiële en financiële steun ontvangen (opleidingen, oprichtingen van coöperaties, toegang tot land en water, …) om hun productie te ontwikkelen en te verbeteren.