SOS AFRIKA

Meer dan 18 miljoen mensen dreigen te verhongeren. Gezinnen lopen in de hitte om de kampen te proberen bereiken waar ze hulp kunnen krijgen. Veel jonge kinderen, ouderen en kwetsbare mensen stierven tijdens deze reis door uithongering en dorst.

 

Waarom zou ik dit project steunen?

Humanitaire hulp in Ethiopië, Somalië en Kenia

 

 
 
 
 
 

De Hoorn van Afrika lijdt onder de ergste droogte in 70 jaar. Oogsten zijn mislukt en miljoenen stuks vee kwamen om het leven. Het dagelijks leven is voor vele mensen geruïneerd, miljoenen kinderen en volwassenen zijn ondervoed.

De realiteit van de situatie ter plaatse is beangstigend. De bevolking staat op de rand van de hongerdood. We hebben uw steun hard nodig om degenen die getroffen zijn door deze droogte heen te helpen.

Concreet

Uitdelen van voedselpakketten

 
 
 
 

Onze teams ter plaatse verdelen momenteel voedsel en geld, zodat de begunstigden het zich kunnen veroorloven om
voedsel te kopen bij lokale markten waar het nu nog beschikbaar
is.

€30€= Een voedselpakket voor een gezin voor een maand

Aanwezig in 16 Afrikaanse landen

Momenteel hebben we meer dan 167.000 mensen in de regio geholpen

Dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs hebben we in deze kritieke tijd duizenden van de meest kwetsbare mensen kunnen helpen,
maar de respons moet overeenkomen met de omvang van de ramp.
seconde telt om levens te redden in de erbarmelijke situatie.

mensen in Ethiopië, Somalië en Kenia zijn getroffen.

Somaliërs proberen Somalië te ontvluchten.

kinderen lijden aan ondervoeding.

Getuigenissen

In Somalië kreeg Khadija humanitaire hulp van Karama Solidariteit

 

 
 
 
 
 
 

Begunstigden

Khadijah, een moeder van zeven kinderen, is negen maanden zwanger en kan dus op ieder moment bevallen. Ze reisde 3 dagen en liep meer dan 120 km te voet! Dit met haar 2 jongste kinderen, op zoek naar voedsel en water. Uiteindelijk bereikte ze een kamp waar ze net genoeg basisvoedsel kreeg om slechts een week te overleven. Het kamp heeft geen sanitaire voorzieningen, drinkwater, elektriciteit of medische apparatuur.

Khadijah en haar kinderen bevinden zich in een zeer schrijnende situatie. Net als miljoenen andere vrouwen en kinderen weten ze niet waar hun volgende hapje eten of slokje water vandaan zal komen…

Donateurs

Een mooie werk en proficiat aan de vrijwilligers en medewerkers…U

Steelman

Vereniging aan de top! Zeer professioneel is erg gastvrij Ik raad KARAMA SOLIDARITY aan

Dorianazerty

Het team van Karama Solidarity

Aliow Mohamed, ‘Country Director’ in Somalië, bezocht onlangs de ‘Baidoa-kampen’ in Zuid-Somalië, waar momenteel 500.000 binnenlandse vluchtelingen zijn ondergebracht. Hij vertelde ons:

“Wat we hier zien gaat ons verbeelding te boven, het is een ware nachtmerrie. We zien kinderen voor onze ogen sterven van de honger/dorst en door ziektes, anderen proberen te overleven op een handjevol kleine wilde vruchten die bijna geen voedingswaarde bevatten. We ontmoeten rouwende ouders die onderweg hun kinderen zijn verloren en vrouwen die zonder enige medische zorg en/of hulp zijn bevallen.”

“Honderden mensen komen hier iedere dag aan. Velen van hen hebben al enkele dagen niet gegeten en staan op het randje van de dood als ze aankomen. Wanneer ze aankomen, is de situatie in de kampen schrijnend, er is zeer weinig voedsel, proper water of sanitaire voorzieningen. Ziektes verspreiden zich zeer snel. Kinderen sterven aan acute diarree of huidziektes zoals schurft door het gebrek aan schoon water. De mensen hebben dringend meer hulp nodig!”

Aliow Mohamed – Country Director

Vergelijkbare projecten

Ontdek andere zeer concrete projecten van Karama Solidarity

 

 
 
 
 
 
 

SOS LIBANON : 42 HUIZEN HERBOUWD

Op 4 augustus 2020, was er een dubbele explosie in de stad Beiroet die het leven kostte van honderden onschuldige mensen en een spoor van verwoesting achterliet in de Libanese hoofdstad.

SOS OEKRAÏNE

In 2022 veroorzaakte het conflict tussen Oekraïne en Rusland veel angst bij de Oekraïense bevolking. Miljoenen mensen zijn de oorlogszones ontvlucht en zo kwam een massale exodus naar de buurlanden op gang. Maar velen bleven bij gebrek aan middelen, gewoon ter plaatse. Soms ook met de ongegronde hoop dat hun gebied gevrijwaard zou blijven.

Help ons door uw afdruk achter te laten

We verbeteren de watervoorziening door onder meer oude of beschadigde boorgaten te repareren en/of nieuwe te boren, traditionele gemeenschappelijke wateropslag vijvers te repareren en schoon water te vervoeren als dat niet beschikbaar is. Andere oplossingen zijn er voorlopig niet. Ook leiden we gezondheidswerkers op om ernstig ondervoede kinderen te behandelen en te ondersteunen in onze voeding-klinieken.

Karama Solidarity

Wees solidair voor een betere wereld

 

 
 
 
 
 
 

FAQ

Vragen die u heeft over het SOS Afrika project van Karama Solidarity!

 

 
 
 
 
 
 

Hoe wordt mijn donatie gebruikt voor dit project?

Uw donatie helpt ons voedsel en water te verstrekken aan diegene die het meest nodig hebben. Help ons hen te redden van de hongerdood!

Kan ik maandelijks doneren?

Ja zeker. Als MAANDELIJKSE DONATEUR sluit je je aan bij onze geweldige familie van “Partners in Change” die het hele jaar door blijvende hulp bieden. Met je maandelijkse donatie krijgen we een goed beeld over hoe we iedere maand de beste “investering” kunnen maken. De vaste maandelijkse donaties stelt ons in staat om het budget voor solidariteitsacties oordeelkundig te verdelen en de prioritaire bedrag toe te kennen voor de dringendste situaties die een onmiddellijke reactie vereisen.

Hoe weet ik zeker dat mijn donatie ten goede komt aan de meest behoeftigen?

Begunstigden worden geselecteerd op basis van vijf hoofdcriteria: kwetsbaarheid, financiële situatie, gezinsgrootte, huisvestingsomstandigheden en gezondheid. Begunstigden zijn weduwen, wezen, behoeftige mensen, mensen van hoge leeftijd, mensen met een handicap, vluchtelingen en bevolkingsgroepen die getroffen zijn door rampen,… Officiële documenten zijn vereist om te kunnen bevestigen dat mensen in nood zijn.

Is mijn donatie aftrekbaar?

Sinds 1 januari 2019 zijn uw giften van € 40 of meer die aan ‘Karama Solidarity’ zijn overgemaakt, aftrekbaar tot 45%. Dit recht op belastingvermindering is echter niet onveranderlijk en we moeten bij elke belastingcontrole (die worden uitgevoerd bij alle soorten organisaties van algemeen belang) aan een reeks strenge eisen voldoen.

Dit jaar, na de laatste gebruikelijke regelgevende controle, zijn wij verheugd u te kunnen meedelen dat onze aanvraag voor goedkeuring is verlengd door het Ministerie van Financiën. ‘Karama Solidarity’ is dan ook bevoegd om als vereniging die ontwikkelingslanden helpt, tot 2024 betalingsattesten uit te geven!

Ben je aanwezig in Afrika?

Ja, we zijn aanwezig in 16 Afrikaanse landen (Ethiopië, Somalië, Niger, Mali, Kenia, ….) met eigen personeel dat snel, efficiënt en effectief kan reageren.