De kracht van Zakat Al Maal

« Neem aalmoezen van hun weelde om hen te reinigen en te zuiveren … »

Koran, S.9 V.103

2,5% van uw spaargeld voor een jaar

* 3e pijler van de islam

Een daad van aanbidding voor elke moslim en een steun voor de behoeftigen

Zakât al mâal is de derde zuil van de islam. Dit is een verplichte aalmoes die elke moslim jaarlijks moet betalen wanneer de totale som van zijn rijkdom het drempelbedrag,nissab = 85 g* (24 karaat goud) bereikt.Als uw spaargeld ten minste een jaar (islamitisch jaar) lang gelijk of boven dit drempelbedrag is gebleven, hoort u de zakât al mâal, 2,5% van het totale bedrag uit te geven. ongeveer 4160 euros (Augustus 2021). Als uw spaargeld over een jaar gelijk is aan of groter is dan dit bedrag, moet u de Zakât betalen.

In Palestina, De pandemie geassocieerd met decennialange politieke instabiliteit hebben de economische ontwikkeling in Palestina verstikt en reeds extreem moeilijke situaties verergert.

Dankzij jouw Zakat al Maal, zullen wij 30 palestijnse gezinnen helpen om een kleine onderneming te kunnen starten (winkeltjes, veeteelt, landbouw, schoonheidssalon, …) en uit armoede te raken

In Kenia, door de zware dagelijkse uitdagingen, belanden vaak sommige vrouwen en jongeren in de criminaliteit om te kunnen overleven. Denk maar aan militie, drugs, toxicomanie, enz. met een tragisch noodlot als gevolg.

Dankzij uw Zakat al Maal zullen 300 vrouwen en jongeren worden opgeleid en ondersteund om hun eigen micro-ondernemingen op te starten in hun vakgebied (landbouw, weverij, verwaardigen van henna, enz.). Er zullen renteloze microkredieten ter beschikking gesteld worden voor de aanschaf van het materiaal of als startkapitaal.

In Nigerheeft de pandemie de kwetsbaren nog verder in de armoede geduwd en worden de ontheemden het meest getroffen die amper iets hebben om van te leven.

Ons doel: 250 gezinnen uit de armoede halen
Donkzik uw Zakat al maal:

250 gezinnen zullen een opleiding volgen in ondernemerschap en worden ondersteund bij de opstart van hun economische activiteiten, en uiteindelijk een renteloos microkrediet ontvangen om hun kleine onderneming op te bouwen.

ZE HEBBEN EEN WAARDIGHEID TERUGGEVONDEN DANKZIJ ZAKAT AL MAAL!

Hoe en wanneer moet je Zakat al Maal geven | Karama Solidarity

Wanneer geef je Zakat al Maal: vooruitbetaling en het belang van het respecteren van deadlinesZakat al Maal, een van de vijf pijlers van de islam, is verplichte liefdadigheid dat elke puberende moslim met een gezond verstand jaarlijks moet betalen wanneer zijn rijkdom...

Bangladesh: 500 gezinnen geholpen uit de armoede

Dankzij jouw steun hebben 500 gezinnen een renteloze lening kunnen ontvangen en een opleiding met de best mogelijke tools om hun economische activiteiten op te starten en in hun eigen levensbehoeften te voorzien. Lees het aangrijpende verhaal van een gezin dat terug...

Palestina: een veilige woning voor Halima

In Palestina zijn veel huizen vervallen. Bij gebrek aan middelen hebben huurders geen andere keuze dan kapotte ruiten, hangende daken, verzakte vloeren tijdelijk op te knappen, ... Voor weesgezinnen is de situatie veel erger. Ze leven in erbarmelijke omstandigheden...

Palestina: Badria en haar gezin zijn nu veilig

In Palestina zijn veel huizen vervallen. Bij gebrek aan middelen hebben huurders geen andere keuze dan kapotte ruiten, hangende daken, verzakte vloeren tijdelijk op te knappen, ... Voor weesgezinnen is de situatie veel erger. Ze leven in erbarmelijke omstandigheden...

Mayanur Begum: omgaan met een beperking

"Mensen dachten dat ik niet kon werken wegens mijn beperking en toch is mijn situatie vandaag stukken beter dan ervoor”  Mayanur 37 jaar, geboren in een heel arm gezin. Op driejarige leeftijd liep ze na een ongeval ernstige brandwonden op en kon ze haar...

Hoeveel geld moet ik storten?

2,5% van het totaal bedrag van uw bezittingen die gedurende een maanjaar onveranderd zijn gebleven. De Zakat wordt op basis van de Nissab berekend en komt overeen met de geldswaarde van 85gr goud of 595gr zilver. (Zie de actuele geldswaarde van zilver en goud).

Op welk type bezittingen is de Zakat geldig?

De bezittingen waar rekening mee moet worden gehouden bij de berekening van de Zakat zijn de bezittingen die gedurende één volledig maanjaar onveranderd zijn gebleven. Hieronder vallen: goud, zilver, edele metalen, inclusief juwelen en sieraden waar goud of zilver in verwerkt zijn. Aandelen. Geld dat u aan anderen hebt geleend en dat op een bankrekening of thuis is gebleven. Voorraad voor handel. Landbouwproducten en vee (koeien, kippen, geiten, …). Pensioenen. Eigendommen waar u eigenaar van bent en die voor investeringen in immobiliën bestemd zijn.

 

Mag ik mijn Zakat voor een bepaald doel schenken?

U bent vrij om te kiezen voor een bepaald land of project bij het storten van uw Zakat.

Wat is het verschil tussen de Zakat al Fitr en de Zakat Al Maal ?

De Zakat Al Fitr is een aalmoes waarvan de waarde elk jaar wordt vastgelegd en dat enkel tijdens de Ramadan gestort mag worden. Iedere moslim is verplicht om de Zakat Al Fitr te betalen. De Zakat Al Maal daarentegen is enkel van toepassing op de personen die over een minimumbedrag beschikken en mag op ieder moment van het jaar uitbetaald worden. Het bedrag is afhankelijk van het bedrag van de bezittingen.

Wat is de Nissâb ?

De Nissab is de minimale fortuin waarboven het uitbetalen van de Zakat al Maal verplicht is. Certains considèrent que le Nissâb correspond à l’équivalent de 85g d’or, soit 4160 euros (Août 2021). Anderen vertrekken van de waarde van 595gr zilver. Hoe meer Zakat wij inzamelen, hoe meer wij te hulp kunnen komen aan minderbedeelden.

Wanneer moet ik de Zakat betalen?

De Nissab bepaalt vanaf welk bedrag de Zakat moet worden uitbetaald. Daarna kan men een vaste datum vastleggen in de maankalender om de Zakat te betalen. Sommige personen kiezen voor het begin van het jaar, anderen voor het einde van de Ramadan of tijdens het offerfeest.

Hoe wordt uw Zakât Al Maal gebruikt?

Wanneer u ons uw Zakat al Maal toevertrouwd, kiest u ervoor om de minderbedeelden de middelen te geven om zich te voeden, hun levens herop te bouwen en autonoom te worden.