“Mensen dachten dat ik niet kon werken wegens mijn beperking en toch is mijn situatie vandaag stukken beter dan ervoor” 

Mayanur 37 jaar, geboren in een heel arm gezin. Op driejarige leeftijd liep ze na een ongeval ernstige brandwonden op en kon ze haar linkerhand niet meer gebruiken.

Op haar 16 trouwde ze met Abdul Motaleb. Uit dit huwelijk zijn er 2 dochters geboren. De financiële situatie van het gezin is zeer moeilijk. 

Het inkomen van Abdul, een fietstaxi chauffeur, is absoluut niet voldoende om te voorzien in de nodige behoeften van het gezin en om de schoolkosten van de meisjes te betalen.  

Mayanur was op zoek naar werk maar door haar beperking waren de mogelijkheden gering. 

Gezien de kwetsbaarheid en haar zorgwekkende situatie beantwoordde Mayanur aan de selectiecriteria en kwam ze in aanmerking voor een van de IGA-programma’s (inkomsten genererende activiteit) opgezet door ons.

Ze volgde een professionele opleiding waardoor ze haar eigen microbedrijf kon opstarten. Daarop heeft ze evenals nog verschillende opleidingen afgerond rond thema’s als: gezondheid, hygiëne, veeteelt, vrouwenrecht … 

Ze verkreeg een subsidie van 16.000 Bengalese Taka (ongeveer 154 euro) en startte samen met haar zus een klein bedrijfje op dat seizoensvis verkoopt. Na enkele maanden draaide het bedrijf op volle toeren en kon ze de verkregen subsidies al terugbetalen.

Dankzij haar inkomsten heeft ze ook een stuk grond kunnen kopen en kweekt ze er groeten op.  Voedselonzekerheid is verleden tijd voor haar gezin en haar beide meisjes gaan nu ook naar school. 

Mayanur wil het beste voor haar dochters. Ze wil dat ze verder studeren en niet trouwen voor hun 18deverjaardag.  

Mayanur Begum deelt aan ons mee: “Mijn familie leeft nu een comfortabel leven. Mensen dachten dat ik niet kon werken vanwege mijn beperking. Maar mijn situatie is nu veel beter dan vroeger. “

 

Zin om een verhaal te veranderen?