SADAQA

JARIYA

Waarom Sadaqa Jariya?

Versterk levens met Karama Solidarity

 

 
 
 
 
 

Als je doneert, help je niet alleen iemand in het heden. Je helpt hen ook om een basis te leggen voor een betere toekomst. KKarama Solidarity maakt het voor jou gemakkelijk om te doneren aan de meest kwetsbaren en alle donaties gaan rechtstreeks naar het helpen van mensen in nood. Met jouw hulp creëren we een impact in het leven van degenen die dit het hardste nodig hebben..

 

Concreet, wat is het?

Een aanhoudende goede daad

 

Sadaqa Jariya is een onophoudende liefdadigheid die de schenker in het hiernamaals ten goede komt. De profeet Mohammed ﷺ zei: “De meest geliefde daad bij Allah is de goede daad die regelmatig wordt verricht.” Deze hadith moedigt mensen aan om voortdurend aan liefdadigheid te doen ook al is het in kleine hoeveelheden.

Sadaqa Jariya kan men op verschillende manieren doen.Je inzetten voor een lokaal goed doel, , vriendelijkheid en empathie verspreiden,, geld doneren. Het belangrijkste is om iets goed en vriendelijk te doen voor anderen met de intentie om Allah ﷻ te plezieren.

Een voordeel voor de schenker

Een oplossing tegen armoede

Onbeperkt in tijd

Het beste aan deze erfenis

van de volwassenen is analfabeet, van wie tweederde vrouwen zijn

wereldwijd in extreme armoede leven

miljoen mensen die onder de armoedegrens leven

Getuigenissen

Sadaqa Jariya is de grootste erfenis die een mens kan nalaten

 

 
 
 
 
 
 

Behoeftigen

Sadaqa Jariya is een daad van liefdadigheid die tot lang na de dood beloningen blijft opleveren voor de schenker. Bekijk deze video voor meer informatie en hoe je jouw naasten kunt helpen!

Donateurs

Ik wil jullie enorm bedanken voor al het geweldige werk dat jullie doen met het team op het veld. Jullie hebben onze droom gerealiseerd namelijk een Sadaqa Jariya voor onze vader Allahi Rahmoh. Nogmaals bedankt!

Nadia. D , 1030 Schaerbeek

Heel erg bedankt voor jullie inzet. Het is ma sha Allah heel mooi wat jullie doen. Ik zou graag meer willen doen om meer te kunnen helpen. Het verlies van mijn broer (Allah y rahmo) deed me veel dingen beseffen.
Moge Allah jullie, jullie familie en de organisatie beschermen.
Salamoe aleikoem🙏❤️**

Awatife.B, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Projecten voor mijn Sadaqa

Jouw afdruk in de wereld met Karama Solidarity

 

 
 
 
 
 
 

Niger: hongersnood aan de deur 

De bevolking in het zuiden van Niger ziet het land jaar na jaar verarmen en minder vruchtbaar worden door de gevolgen van de klimaatverandering. Het wordt steeds moeilijker om van de landbouw te leven in deze dorre zone van de Sahel waar de inwoners proberen rond te komen met een dagelijks inkomen van € 0,76 per persoon en tot 3 uur per dag moeten afleggen om aan water te komen.

Mali: vrouwen in nood 

Om de mensen te steunen die het meest getroffen zijn door deze landbouwcrisis, d.w.z. vrouwen die 65% van de beroepsbevolking in de landbouw uitmaken, wil Karama Solidarity hun toegang tot grondbezit, krediet en opleiding vergemakkelijken. Door hen de middelen te geven om iets te ondernemen, kunnen ze dus in hun eigen behoeften voorzien en bijdragen aan de lokale economie.

Kenia: De droogte blijft aanhouden

In Kenia komen perioden van droogte steeds vaker voor. Omdat vee en landbouw de belangrijkste economische drijfveren van het land zijn, zijn de economische gevolgen van klimaatverandering desastreus. Voedselonzekerheid blijft van jaar tot jaar toenemen en armoede treft nu meer dan 50% van de gezinnen die leven van minder dan € 85 per maand.

Aidez-nous

Als jij een Sadaqa Jariya schenkt aan Karama Solidarity kan jij de toekomst veranderen van een weeskind in nood die door jouw vitale giften een kans krijgt op een sterkere toekomst.

Jouw giften kunnen helpen om voor de komende jaren leefgemeenschappen van duurzaam water te voorzien.

Jouw giften voorzien ook in levensonderhoud voor duizenden mensen die helpen de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

FAQ

Onze afdruk in deze wereld

 

 
 
 
 
 
 

Wat zijn de voordelen van Sadaqa Jariya?

Een voordeel voor de schenker
Het maakt het mogelijk om goede daden te vermenigvuldigen, zonden te wissen en het is een bescherming tegen calamiteiten en een genezing.
Un bienfait pour le donateur
Een oplossing tegen armoede
Het is een steun aan de armen, de weduwen en de weeskinderen. Het brengt vreugde en troost.
Onbeperkt in tijd
Ook na de dood blijft de beloning doorlopen.
Het beste aan deze erfenis
Wij zijn verantwoordelijk voor de wereld waarin we nu leven en de wereld die we verlaten nadat we er niet meer zijn. Sadaqa Jariya is de grootste erfenis die je kunt nalaten.

 

Hoe zet Karama Solidarity jouw donaties van Sadaqa Jariya in?

Voor veel van ’s werelds meest kwetsbare mensen zijn jouw donaties van Sadaqa Jariya een echte reddingslijn.
Wanneer je een Sadaqa Jariya doneert aan Karama Solidarity kan je de toekomst veranderen van een weeskind in nood die door jouw levensreddende donaties een weg naar voedsel, onderdak, onderwijs en een kans op een betere toekomst wordt aangeboden.
Jouw donaties kunnen helpen zorgen voor langdurige, duurzame watervoorzieningen waar individuen, gezinnen en hele gemeenschappen jarenlang van kunnen profiteren.
Jouw donaties kunnen ook voorzien in het levensonderhoud van duizenden mensen en gemeenschappen waardoor de vicieuze cirkel van armoede wordt doorbroken en het welzijn van mensen in nood wordt verbeterd.
Sadaqa Jariya is wat de internationale ontwikkelingssector vertegenwoordig “duurzame ontwikkeling” noemt, die meer dan 1400 jaar geleden door de islam werd gepromoot. Het omvat de meeste programma’s voor duurzame ontwikkeling die vandaag worden uitgevoerd door Karama Solidarity en andere ngo’s.

 

Wanneer is het aangeraden om Sadaqa Jariya uit te geven?

Je kan jouw Sadaqa Jariya op elk moment van het jaar schenken. Vaak kan je in naam van een geliefde geven na hun dood of wanneer ze ziek zijn om hun goede daden in het volgende leven te zegenen zonder jouw eigen goede daden te verminderen.
Bijzonder zijn ook de goede daden die worden verricht tijdens de maanden ramadan en Dhul Hijjah.

Hoeveel soorten Sadaqa Jariya zijn er?

Er is een onbeperkt aantal van Sadaqa Jariya – onze verbeelding is onze limiet! Kortom zolang jouw project blijvend voordeel oplevert voor anderen gebruikmakend van halal bronnen en middelen.

Wat is het verschil tussen Zakat al-Maal en Sadaqa Jariya?

Zakat is een vorm van liefdadigheid die door Allah (SWT) verplicht is gesteld in de Heilige Koran (voor degenen die aan de voorwaarden voldoen). Het kan zowel op korte als lange termijn worden ingezet.
Sadaqa Jariya is een liefdadigheid die vrijwillig gegeven kan worden.

Is het mogelijk een Sadaqa Jariya te schenken voor iemand anders?

Dit is mogelijk. Of je nu een donatie wilt schenken in naam van een levend of overleden persoon als je van plan bent dit in hun naam te doen zal het worden geaccepteerd met de toestemming van Allah (SWT).

Het is ook een steun aan de mensen in nood en daarbuiten. Voor sommigen kan een daad van Sadaqa Jariya onmiddellijke en blijvende verlichting brengen. Het kan het leven en de toekomst van individuen en gemeenschappen beïnvloeden en vormgeven mogelijk tot generaties lang.