Voedselpakket: Maak de meest kwetsbaren blij met een maaltijd

Ramadan 2023

En als je niks om te eten hebt tijdens de iftar …

De dagen in de maand ramadan kunnen lang en vermoeiend zijn. Gelukkig weten de meesten onder ons dat er op hen ’s avonds bij het verbreken van het vasten een tafel met eten wacht.

Dit is niet het geval voor miljoenen mensen die het hele jaar door honger lijden. Met een knorrende maag en het geschreeuw van hun kinderen die niet genoeg hebben kunnen eten gaan ze naar bed. Elke dag staan ze op en vragen zich af hoe ze de honger die hen teistert kunnen stillen.

Voor deze kwetsbare leefgemeenschappen is de weelderigheid van onze tafels voor de iftar (het breken van het vasten) een verre droom.

Schenk de kwetsbare vastenden een voedselpakket met een simpele klik. Maak hun Ramadan en de jouwe onvergetelijk door het schenken van deze liefdadigheid waarvoor je beloond zal worden in dit leven en in het volgende.

De Profeet ﷺ zei: “Liefdadigheid is een bewijs (van geloof).” (overgeleverd door Muslim)

€30: de prijs van een voedselpakket die een glimlach nalaat

Uit wat bestaat een voedselpakket ?

en voedselpakket kost 30 euro en bevat ongeveer 10 kilo aan voedsel waarmee een gezin van 5-7 personen zich een week lang kan voeden. De inhoud van een pakket varieert afhankelijk van de eetgewoonten van elk land. Meestal bevat het essentiële voedingsmiddelen zoals:

  • dadels;
  • linzen;
  • rijst;
  • suiker;
  • olie;
  • tarwe;
  • vlees en vis in blikconserven.

In welke landen worden de voedselpakketten uitgedeeld?

Voor dit jaar 2023 zullen we onze voedselpakketten in 10 landen waar de hongersnood het grootst is, uitdelen: Bangladesh, Myanmar (voormalig Birma), Niger, Jemen, Mali, Kenia, Marokko, Palestina, Ethiopië, Turkije en aan de Syrische vluchtelingen.

In de ramadan 2022 hebben meer dan 119.000 mensen in nood voedselpakketten ontvangen en kunnen eten dankzij jouw giften.

Een voedselpakket: meerdere goede daden

Een voedselpakket schenken betekent niet alleen het voeden van de meest kwetsbaren. Dankzij jouw giften kan Karama Solidarity voedingsmiddelen rechtstreeks aankopen in de landen waar ze uitgedeeld zullen worden. 

Op die manier help je niet alleen de meest kwetsbaren te voeden, je stimuleert ook de lokale economie en zorgt ervoor dat de bevolking tewerkgesteld wordt.

Het voedselprogramma werd opgezet als een aanvulling op onze hulp- en ontwikkelingsprojecten die op lange termijn lopen. Dit zijn duurzame oplossingen om het leven van de meest kwetsbaren te versterken.

Jouw vragen over de voedselpakketten

Wanneer worden de voedselpakketten uitgedeeld ?

Het voedselhulpprogramma tijdens de maand ramadan van Karama Solidarity begint zes maanden voor het begin van de gezegende maand. Dit is om ervoor te zorgen dat de voedselpakketten vanaf het begin van de vastenmaand uitgedeeld worden. Je kan zelf kiezen wanneer je een voedselpakket schenken tijdens de maand ramadan. Dit betekent dat zelfs als je in de laatste 10 dagen een gift doet een kwetsbaar gezin haar voedselpakket tijdig zal ontvangen.

Hoe worden de voedselpakketten uitgedeeld?

Voedselpakketten worden uitgedeeld in collectieve distributies. In sommige landen worden ze rechtstreeks bij de behoeftigen aan huis geleverd. In andere landen worden vouchers aangeboden zodat de gezinnen deze kunnen inwisselen voor voedsel bij de lokale leveranciers waarmee wij een partnerschap hebben.

Kan ik kiezen naar welk land ik mijn voedselpakket schenk?

De teams van Karama Solidarity delen de voedselpakketten uit aan de kwetsbare leefgemeenschappen in de volgende landen: Bangladesh, Mali, Kenia, Myanmar (voormalig Birma), Niger, Jemen, Marokko, Palestina, Ethiopië, Turkije een aan de Syrische vluchtelingen.

Hoe worden de voedingsmiddelen gekozen voor de voedselpakketten?

De voedingsmiddelen die deze voedselpakketten bevatten worden gekozen volgens de eetgewoonten van de landen waar zij worden uitgedeeld. Wij geven ook de voorkeur aan droge en ingeblikte voedingsmiddelen indien mogelijk het liefst lokaal geproduceerd om bij te dragen aan de landbouw van de verschillende landen.