Hier zijn ze dan: onze hoogtepunten voor 2021!

Door jouw ongelooflijke vrijgevigheid heb je het onmogelijke mogelijk gemaakt: onderwijs voor kansarme kinderen in Ethiopië, toegang tot zuiver drinkwater in Mali, steun voor dove en slechthorende kinderen in Marokko, voedselpakketten tijdens de ramadan en de Eid al-Adha campagne, enz. Zoveel projecten die het leven van duizende behoeftigen in nood hebben veranderd.

Beste piekmomenten: dit zijn ze voor het jaar 2021!

2775 weeskinderen gesponsord

Met al onze peet/meetouders, hebben we aan meer dan 2775 weeskinderen toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en betere levensomstandigheden verleent. Bij het begin van elk schooljaar krijgt elk kind het nodige schoolmateriaal. Daarbij worden er excursies en zomerkampen georganiseerd. De kinderen staan onder medisch toezicht en krijgen alle belangrijke vaccins.

Met Eid al-Fitr krijgen ze nieuwe kleren en met Eid al-Adha een vleespakket.

SOS winter : Meer dan 7000 gezinnen beschermd tegen de koude

In Marokko zijn dankzij jullie groothartigheid meer dan 4250 voedselpakketten en dekens uitgedeeld aan arme gezinnen die in afgelegen regio’s op het platteland wonen. 1500 kinderen kregen ook schoenen en warme kleding om de winterkoude te overwinnen.

In Palestina hebben jullie terug een glimlach opgetoverd bij 3000 behoeftigen die jassen en dekens ontvingen om zich op te warmen.

Ramadan: 79 069 gezinnen kregen een voedselpakket

Alle landen probeerden tijdens de ramadan 2021 met alle mogelijke middelen de crisis veroorzaakt door de pandemie tegen te houden terwijl het reeds moeilijke dagelijkse leven van de meest kwetsbaren dag na dag verergerde. Samen hebben we de hele maand ramadan meer dan 79.069 gezinnen kunnen voorzien van voedselpakketten zodat ze tijdens deze vastenmaand in betere omstandigheden konden leven.

Bedankt van alle behoeftigen uit Bangladesh, Ethiopië, Kenia, Mali, Marokko, Myanmar, Niger, Palestina en Turkije.

SOS LIBANON: 34 huizen heropgebouwd

In Libanon na de gigantische explosie in de haven van Beiroet bleef de solidariteit maar groeien om het Libanese volk te steunen dat al vreselijk getroffen was door de economische crisis. Samen kwamen we de getroffenen te hulp: 34 huizen van kwetsbare gezinnen beschadigd door de explosies werden heropgebouwd.

318 waterputten in Bangladesh: Een ongelooflijke realisatie!

In 2021 hebben we samen met jullie 318 waterputten kunnen boren in het district Sherpur voor meer dan 6360 gezinnen.

Dankzij jullie hebben de inwoners van de regio nu het hele jaar door toegang tot zuiver drinkwater en lopen ze minder snel levensbedreigende ziektes op. Daarbij kunnen de kinderen nu ook naar school gaan. Ze moeten geen kilometers meer afleggen om water te halen.

Ethiopië : 3000 kinderen en 5 scholen gesteund

Dankzij jullie kunnen in Ethiopië 3000 kinderen (1500 meisjes & 1500 jongens) uit kansarme gezinnen zich nu gratis inschrijven op een school en hun opleiding voortzetten. Het project heeft ook bijgedragen aan de algemene verbetering van vijf scholen zowel op het gebied van infrastructuur (toegang tot zuiver water en sanitaire voorzieningen) als onderwijs (oprichting van bibliotheken, opleidingen, distributie van schoolmateriaal, bijlessen werden georganiseerd, enz.).

Duizend bomen in Niger

In Niger zijn meer dan 45 000 bomen (eucalyptus) geplant om de woestijn terug te dringen. Honderde gezinnen hebben hun landbouwproductiviteit zien toenemen en hebben zichzelf uit de armoede kunnen redden.

Bangladesh: 500 gezinnen geholpen uit de armoede

Dankzij jouw steun hebben 500 gezinnen een renteloze lening kunnen ontvangen en een opleiding met de best mogelijke tools om hun economische activiteiten op te starten en in hun eigen levensbehoeften te voorzien.

Palestina: 39 weeshuizen gerenoveerd

In Palestina zijn veel huizen vervallen. Bij gebrek aan middelen leven veel weesgezinnen in erbarmelijke omstandigheden met geen enkele oplossing om hun situatie te verbeteren.
Dankzij jouw steun hebben 39 gezinnen nu een dak boven hun hoofd om onder te schuilen en in veiligheid en rust te leven.

Daarbij helpt psychosociale ondersteuning de weesgezinnen om uit hun eenzaamheid te komen wat een oorzaak is van hun onzekere situatie. Dit bevordert ook hun integratie in de Palestijnse samenleving.

Een vreugdevolle Eid al-Adha

Met Eid al-Adha hebben velen van jullie een Eid geschonken als een wakala of als een sadaqah. Welk soort offer je ook gekozen had, de impact van jouw donatie(s) is immens geweest! Duizende gezinnen hebben Eid in vreugde kunnen vieren rond een feestelijke vleesmaaltijd. Bedankt uit de bodem van ons hart om de gezichten van de meest kwetsbaren op te fleuren!