Op 4 augustus 2020 vond er een gigantische explosie plaats in de haven van Beiroet met meer dan 200 doden en 6500 gewonden.
De explosie was zo krachtig dat het grootschalige schade door de hele stad aanrichtte. De impact ervan was echter het grootst in de arme buurten waar mensen al in zeer moeilijke omstandigheden leefden. Velen hadden geen andere keuze dan te blijven wonen in wat er nog overgebleven was van hun zwaar beschadigde oude huizen.

Onze actie

Onze heropbouwactie was gericht op het herstellen en renoveren van de huizen van de meest kwetsbaren met matige schade.
Tot nu toe hebben we 34 huizen kunnen herstellen.

“Dankzij jou is mijn huis nog beter geworden dan het was ervoor.”

Adnan 62 jaar oud is een van de behoeftigen van het project.

“Mijn naam is Adnan Mostafa Braytee. Ik ben vader van twee zonen en een dochter. Waseem, Niven, et Ali.
Momenteel woon ik samen met mijn vrouw en onze gehandicapte zoon Ali, in Nabaa – Bourj Hammoud.

Tijdens de oorlog van 1975 heb Ik een beenblessure opgelopen. Hierdoor ben ik beperkt en loop ik met krukken wat mijn leven enorm moeilijk maakt.

Van beroep ben ik taxichauffeur. Ik sta elke dag om 8u op om naar mijn werk te gaan en kom rond 15u thuis om voor mijn gehandicapte zoon te zorgen. Ik ben de hoofdkostwinner. Maandelijks betaal ik een lening af bij de bank voor de auto waarmee ik rijd.

Het huis waarin we wonen is erg beschadigd. Dankzij jullie is het nu zelfs beter geworden. Verschillende problemen rond water, elektriciteit en alle voorzieningen zijn opgelost.

Als jullie er niet waren om ons te helpen ons huis te herstellen dat door de explosie getroffen was, zouden we in een zware situatie zijn vooral omdat we financieel zwak staan en niet in staat zouden zijn om in onze basisbehoeften te voorzien.”

Andere gezinnen zoals die van Adnan hebben ons nog steeds nodig!