Eid al-Adha 2023: Schenk een vleespakket

Veel gezinnen over de hele wereld rekenen momenteel op jullie vrijgevigheid en hopen vlees te kunnen ontvangen met Eid al-Adha.

Gewapende conflicten, natuurrampen en recente inflatie brengen miljoenen mensen in een groeiende onzekerheid. Voeding wordt een dagdagelijkse strijd.

Meer dan een maaltijd, steun een leefgemeenschap

Jouw donatie van € 20,- biedt een kwetsbaar gezin de mogelijkheid om Eid al-Adha volwaardig te kunnen vieren.

Jouw gebaar gaat verder dan een eenvoudig feestmenu

Met jouw donatie aan Karama Solidarity neem je actief deel aan de lokale economie van de leefgemeenschappen die wij ondersteunen.De offerdieren die we aankopen voor het offer zijn afkomstig van lokale fokkerijen.
Ze worden ter plaatse geslacht en het vlees wordt verdeeld door onze partners op het terrein. Jouw gift draagt dus actief bij aan de revitalisering van hun economie en aan de verbetering van de levensomstandigheden van de betrokken gezinnen.

Een vleespakket schenken: waarom en voor wie

De vleespakketten die met jullie giften worden samengesteld, worden verdeeld over 10 verschillende landen: Kenia, Ethiopië, Marokko, Niger, Mali, Somalië, Bangladesh, Palestina, Jemen en aan de Syrische vluchtelingen in Turkije.

Een donatie van €20 maakt het mogelijk om een vlees​​pakket samen te stellen van 5 kg vers vlees. Het wordt geschonken aan een gezin in nood om de sfeer samen te delen van de viering van Eid al-Adha.

Wie kan een vleespakket schenken voor Eid al-Adha?

et schenken van een vleespakket is niet gelijk aan het offeren van een volledig offerdier waarvoor je een volmacht (wakala) hebt gegeven.

Om een volledig offerdier te offeren, klik je hier:

Een vleespakket schenken kan je verrichten als een goede daad als je bijvoorbeeld;

Zelf jouw offer uitvoert voor Eid al-Adha en wenst om een aanvullende gift te schenken die bestemd is voor de meest behoeftigen.

Je offer verricht met jouw volmacht aan Karama Solidarity en graag een extra gift wilt schenken.

Je niet verplicht bent om een ​​offer uit te voeren voor Eid al-Adha (jong, alleenstaand, iemand die werkt en nog bij zijn ouders woont, een vrouw, een persoon die niet over de middelen beschikt, …) en toch wel een schenking wilt doen.

Een vleespakket schenken: hoe werkt het?

 

 
 
 
 
 
 

Met €20 steun je de aankoop van de offerdieren die geofferd zullen worden met Eid. Karama Solidarity zorgt vervolgens voor de distributie van het vlees in de vorm van vleespakketten van 5 kg op plaatsen waar dit het meeste nodig is.

Elk vleespakket kan een gezin van 5 tot 7 personen meerdere dagen voeden. Het bestaat uit het meest geconsumeerde vlees voor Eid al-Adha in het ontvangende land. Het kan rundvlees, schapenvlees, geit, kalfsvlees of stier zijn.

 « En Allah blijft de dienaar helpen zolang hij zijn broeder helpt » (Hadith overgeleverd door Muslim)

 

Zonder donaties van onze donateurs was het onmogelijk geweest om vlees te eten tijdens Eid

Ajaiba Shayicho is 30 jaar oud. Ze woont in Ethiopië ten westen van Addis Abeba, in de hoofdstad met haar man en hun twee dochters en hun zoon.  

Ik heb geen vast inkomen meer omdat ik ziek ben. […] Ons gezin is volledig afhankelijk van het kleine inkomen van mijn man die dagloner is. […]

Het is moeilijk om vlees aan te kopen zelfs voor de feestdagen. Zonder donaties van donateurs, vrienden en familieleden zou het onmogelijk zijn geweest om het te eten tijdens Eid.

Alhamdulillah, nu jullie aan ons dit vlees geschonken hebben, met de zegen van God is het geluk van mijn kinderen enorm.

 Ik bedank diegene die dit vleespakket aan ons hebben geschonken oprecht. Moge Allah hen een lang leven en een goede gezondheid schenken. Ze hebben ons in het verleden al geholpen. Moge Allah hen nog meer schenken.

Eid al Adha : FAQ

Wat is het verschil tussen geven bij volmacht (al wakala) en sadaqa voor Eid al-Adha?

Het geschenk met volmacht of “al wakala”, is een oplossing die is ontworpen voor degenen die om de een of andere reden niet in staat zijn om persoonlijk het offer van Eid al-Adha uit te voeren. Door deze optie te kiezen, geef je aan Karama Solidarity de verantwoordelijkheid om namens jou het offer te laten volbrengen en het vlees te laten bedelen aan de gezinnen in nood.

Aan de andere kant is de schenking van een vleespakket, of “sadaqa”, een aanvullende daad van liefdadigheid. Naast het offer dat je zelf of bij volmacht uitvoert, heb je de mogelijkheid om een offerdier of een vleespakket aan te bieden aan één of meerdere behoeftige gezinnen. Dit gebaar van vrijgevigheid hangt volledig af van jouw middelen en jouw bereidheid om meer te helpen tijdens deze bijzondere feestdag van Eid al-Adha.

Welke impact heeft mijn Eid al-Adha gift op het leven van de kwetsbare gezinnen?

Jouw Eid al-Adha donatie stelt veel behoeftigen en gezinnen in nood in staat om deze feestdag volwaardig te kunnen vieren. Door een vleespakket aan te bieden, zorg je voor een feestelijke en voedzame maaltijd. Jouw donatie heeft ook een stimulerend effect op de lokale economie: de offerdieren worden aangekocht bij lokale fokkerijen en worden lokaal geslacht en verdeeld. Zo ondersteun je het levensonderhoud van deze leefgemeenschappen. Jouw vrijgevigheid heeft een reëel en blijvende impact en helpt de levensomstandigheden van deze gezinnen te verbeteren.

Wanneer worden de offerdieren geslacht voor de donatie van de vleespakketten?

Zoals het is voor de wakala worden de offerdieren geslacht na het Eid-gebed en tot de derde dag van Eid al-Adha, in overeenstemming met de islamitische jurisprudentie. De vleespakketten worden direct samengesteld om zo vers mogelijk vlees te kunnen garanderen tijdens de distributie.

Wanneer worden de vleespakketten uitgedeeld?

De vleespakketten worden uitgedeeld na het Eid-gebed en tot de derde dag van Eid al-Adha in overeenstemming met de islamitische regelgeving.

Kan ik het land kiezen waar naartoe ik mijn vleespakket wil schenken?

Nee, want jouw donatie voor een vleespakket komt terecht in een gemeenschappelijk fonds waarmee er vlees aangekocht wordt in de landen die de minste donaties ontvangen hebben.

Kan ik meer dan €20 schenken?

Ja, je kan meer schenken door meerdere vleespakketten aan te bieden. Als je middelen het toelaten, kan je ook een gift verrichten door een volledig offerdier te laten slachten (vanaf 65€ voor Mali en Niger).