SOS WINTER

In sommige gebieden brengen extreme wintertemperaturen risicovolle bevolkingsgroepen in gevaar. Ouderen, personen met een beperking, zeer jonge kinderen, zwangere vrouwen, … kunnen zichzelf niet beschermen tegen de harde winterkou waardoor ze nog kwetsbaarder worden voor ziekten en andere gezondheidscomplicaties die levensbedreigend kunnen zijn.

 

Waarom zou je dit project steunen?

De winter is er al!

Het is geen geheim dat de winter een bijzonder moeilijk seizoen is voor de allerarmsten die vaak niet beschikken over elementaire levensbehoeften als voedsel, jassen en dekens. Als de temperatuur daalt, lopen duizenden behoeftige gezinnen het risico op onderkoeling en bevriezing door het ontbreken van geschikte winterkleding.


Ouderen en kinderen zijn bijzonder kwetsbaar in de winter en lijden vaak aan extreme vermoeidheid en ademhalingsmoeilijkheden als gevolg van een verzwakt immuunsysteem.

Wat houdt het project in?

Distributie van winterkits

Ons team deelt winterkits uit aan kinderen (inclusief: jassen, paar laarzen, sjaal, paar sokken, paar handschoenen) en winterkits uit aan gezinnen (inclusief: voedselpakketten en dekens)

€ 30 = 1 winterkit voor een gezin

€ 20 = 1 winterkit aan een kind

Elk jaar duizenden behoeftigen

Door een winterkit aan te bieden aan degene die dit niet kunnen veroorloven, kunnen we ervoor zorgen dat de behoeftigen in deze moeilijke periode van het jaar warm en goed gevoed blijven.
Met een beetje vriendelijkheid kom je deze winter een heel eind

Mensen sterven aan extreme koude

Kinderen sterven aan hongersnood

kinderen lijden aan ondervoeding.

Donateurs

Prachtig werk, bravo aan de vrijwilligers en het team, … 

Steelman

Top vereniging! Heel professioneel en zeer verwelkomend.
Ik raad iedereen Karama Solidarity aan!

Dorianazerty

Gelijkwaardige projecten

Ontdek nieuwe projecten van Karama Solidarity  

 

SOS LIBANON : 42 HUIZEN HERBOUWD

Op 4 augustus 2020, was er een dubbele explosie in de stad Beiroet die het leven kostte van honderden onschuldige mensen en een spoor van verwoesting achterliet in de Libanese hoofdstad.

SOS OEKRAÏNE : Missie 2022

In 2022 ontstaan ​​het conflict tussen Oekraïne en Rusland veel angst bij de Oekraïense. Miljoenen mensen zijn de oorlogszones ontvlucht en zo kwam een ​​massale exodus naar de buurlanden op gang. Maar velen blijven bij gebrek aan middelen, gewoon ter plaatse. Soms ook met de ongegronde hoop dat hun gebied gevrijwaard zou blijven.

Help ons

Kom nu in actie! De winter is er al. Samen kunnen we helpen om duizenden levens van de allerarmsten te veranderen door ze te schenken wat ze zo hard nodig hebben.

Met slechts één jas, één deken of één warme maaltijd op een koude dag kan jij het verschil maken.

Hoe groot of hoe klein ook, jouw donatie zal hen de broodnodige warmte brengen zowel fysiek als mentaal.

Karama Solidarity

Wees solidair en doe mee voor een betere wereld met de humanitaire hulp van Karama Solidarity

FAQ

De meest gestelde vragen door jullie over het project SOS Winter van Karama Solidarity!  

  

Hoe wordt mijn donatie ingezet voor dit project?

Jouw donatie zorgt dat we winterkits (jassen, paar laarzen, sjaals, paar sokken, paar handschoenen, dekens, … ) en voedselpakketten kunnen uitdelen.

Kan ik maandelijks doneren?

Dit kan zeker. Als MAANDELIJKSE AMBASSADEUR sluit je je aan bij onze buitengewone familie van “Ambassadeurs van verandering” die het hele jaar door aanhoudende steun verlenen. Dankzij jouw maandelijkse donatie(s) hebben we dan elke maand hulpmiddelen die zullen gebruikt worden voor toekomstige en nog lopende projecten. Dit stelt ons in staat om de steun die toegewezen moet worden voor solidariteitsacties bewust te bedelen en een aanzienlijke ondersteuning uit te reiken voor noodsituaties die een onmiddellijke reactie vereisen.

Hoe weet ik zeker of mijn donatie zeker de behoeftigen bereikt?

Bij de selectie van de hulpverlening kijken we naar vijf hoofdzaken: kwetsbaarheid, financiële behoeften, gezinsgrootte, leefomstandigheden en gezondheid. Meestal gaat het om weduwen, weeskinderen, ouderen, personen met een beperking, vluchtelingen, leefgemeenschappen die getroffen zijn door een ramp, …
Officiële documenten zijn vereist om te bevestigen dat het om behoeftigen in nood gaat.

Is mijn donatie fiscaal aftrekbaar?

Sinds 1 januari 2019 zijn de giften van €40 of meer fiscaal aftrekbaar
tot 45%. Dit recht op belastingvermindering is echter niet onveranderlijk en wij
behoren aan elke belastingcontrole (uitgevoerd bij alle soorten organisaties van algemeen belang) om te voldoen aan een reeks strenge eisen. Dit jaar na de laatste gebruikelijke wettelijke controle hebben we de goedkeuring ontvangen om fiscale attesten uit te reiken als een vereniging die ontwikkelingslanden ondersteun tot 2024. Erna zoals de procedure het vereist zal onze organisatie terug onderworpen worden aan een nieuwe controle.