“Hindley, 70, vader van zeven kinderen van Al-Anbar, had een stabiel leven”

Toen het conflict uitbrak, zijn Hindley en zijn familie ontvlucht. Nu leven ze in Erbil, en hun leven wordt steeds moeilijker:

« We hebben meerdere uitdagingen. Vroeger had ik mijn eigen huis en kon ik aan de behoeftes van mijn familie voldoen. Het is twee jaar geleden dat we in Erbil aankwamen. We kunnen geen hoge huur betalen, dus we leven met onze drie andere families. 300€ voor een gezin van acht is niet genoeg. »

Toen de winter naderde, wist Hindley niet hoe hij zijn kinderen warm zou houden. Dankzij uw steun hebben we Hindley en zijn familie echter kunnen helpen in zo’n moeilijke tijd in hun leven

U kunt er iets aan doen !

Uw collega’s voorzagen ons van dekens, kussens, matrassen, kinderkleding en -laarzen en een fornuis. Hulp was essentieel voor onze overleving. We waren nauwelijks aan het overleven”.

Thuis bestrijden we de kou door meer verwarming, een dikke trui aan te trekken en een warme maaltijd te eten. Voor miljoenen gezinnen over de hele wereld, zoals Erbil, is het echter geen optie. In de vrieskou van de winter strijden ze om te overleven.

Aboe Hoerayrah t overlevert dat de Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) zei:: «Wie één van de moeilijkheden van de gelovige verhelpt, Allah zal één van zijn moeilijkheden verhelpen op de Dag der Opstanding […]En Allah blijft de dienaar helpen zolang hij zijn broeder helpt. ”(Muslim)  »

Deze winter, als de dagen kouder worden, zul je een gezin in nood helpen?