Barake, een 45-jarige Somalische man woont met zijn vrouw en drie kleine kinderen in een tent in een vluchtelingenkamp in Mogadishu, Somalië. 

Een verschrikkelijke situatie voor deze vader die beperkt is in zijn linkerbeen. Hierdoor kan hij niet gaan werken en in de dagelijkse behoeften van zijn kinderen voorzien. Zijn vrouw, Nunay wordt onderbetaald voor huishoudelijke taken die ze bij een gezin uitvoert.

Ze hebben nergens toegang toe: noch tot medische zorg, noch tot een school voor de kinderen!

“Vlees maakt geen deel uit van onze maaltijden, hoewel het essentieel is voor de kinderen. Mijn kinderen worden gemakkelijk ziek omdat hun lichaam zwak is door een gebrek aan eiwitten. Vlees is duur en we kunnen het ons niet veroorloven om het te kopen.” vertelt Barak aan ons.

“Eid is een geweldige dag voor ons. Ook al hebben mijn kinderen geen mooie kleren. We krijgen wel vlees en ze zijn blij. We vieren samen Eid en delen gelukkige momenten als gezin. Bedankt aan al de donateurs voor deze vleespakketten die deze feestdagen vrolijk maken.” deelt Barake aan ons mee met een glimlach op zijn gezicht.

Schenk een Eid voor een glimlach