Ayasha Begum woont met haar vijf kinderen en haar man in een vluchtelingenkamp in Bangladesh sinds ze op de vlucht is voor het geweld van het leger in hun land Myanmar. Ze deelt haar verhaal met ons:

 

“Mijn naam is Ayasha Begum. Ik ben 38 jaar oud en woon sinds 2017 met mijn gezin in Kamp 25. We mogen niet buiten het kamp gaan werken, in werkelijkheid kan je hier niet leven. We zijn afhankelijk van de voedselhulp die we krijgen van internationale humanitaire ngo’s. Het is nooit genoeg om een ​​groot gezin als het onze te voeden.”

“We kunnen het ons niet veroorloven om vlees en vis te kopen omdat deze producten duur zijn. Dierlijke eiwitten eten we bijna nooit. Terwijl mijn kinderen me altijd om vis en vlees vragen. Ze lijden aan ondervoeding, chronische vermoeidheid en ziekten veroorzaakt door een eiwittekort.”

“Op de dag van Eid al-Adha ontvingen we een vleespakket van Karama Solidarity. Het is het beste cadeau dat iemand ons kon geven. Mijn kinderen waren ontzettend blij omdat ze vlees konden eten dat ze al heel lang niet meer hadden geproefd. We zijn Karama Solidarity erg dankbaar voor hun solidariteit. We hebben dankzij jullie een geweldige familiedag op het kamp gehad. Enorm bedankt voor jullie vrijgevigheid.”

Schenk een Eid voor een glimlach