Schenk toegang tot onderwijs,

de mooiste Sadaqa Jariya

Laten we de cirkel van de armoede doorbreken voor het nieuwe schooljaar 2023

 

 
 
 
 
 

Onderwijs is een fundamenteel recht voor elk kind. In sommige landen zoals in Marokko en Palestina zijn er duizenden kinderen uit kansarme milieus die geen toegang hebben tot scholing vanwege hun onzekere situatie.

Geen enkele ouder zou moeten kiezen tussen het opvoeden van hun kind en het naar school laten gaan.

Zonder toegang tot onderwijs worden de kinderen gedwongen om vanaf jonge leeftijd te gaan werken om hun gezin te helpen te voorzien in de basisbehoeftigen. Een situatie van armoede waardoor ze zich niet kunnen ontwikkelen zoals ze zouden moeten.

Aangezien elk kind het verdient om op een zorgeloze en vreugdevolle manier zonder beperkingen naar school te kunnen gaan, lanceert Karama Solidarity opnieuw de campagne van de schoolkits om volledige schoolkits aan te bieden en het onderwijssucces van de kwetsbare kinderen zo goed mogelijk te waarborgen.

kregen een schoolkit in 2022

miljoen kinderen en jongeren gaan wereldwijd niet naar school

Geef toegang tot scholing met Karama Solidarity! 

 

 
 
 
 

Met slechts 25 euro kan je een kwetsbaar kind de kans aanbieden om het schooljaar 2023 te starten met een volledige schoolkit: een schooltas, schriften, een gevulde etui, …

Jouw steun is essentieel om ons te helpen ons doel te bereiken: 6.000 kinderen voorzien van de schoolspullen die ze nodig hebben om het jaar goed te kunnen starten.

Doe mee met ons doel en schenk een schoolkit aan de kwetsbare kinderen in Marokko en Palestina die in onzekere omstandigheden leven!

« Als een persoon sterft, houden zijn verrichtingen op, behalve drie; een doorlopende liefdadigheid, kennis waar anderen profijt van hebben of een oprecht kind dat smeekbeden voor hem verricht. »(Hadith overgeleverd door Moeslim)

Een echte back to school 2023 voor 6.000 kinderen

 

 
 
 
 
 
 

Dankzij jouw donaties hebben we in 2022 meer dan 2.140 kinderen in Marokko en Palestina geholpen om een succesvol schooljaar te hebben.

We hebben complete schoolkits uitgedeeld; boekentassen, notitieboekjes en gevulde etuis. Voor dit schooljaar 2023 is ons doel om 6.000 kinderen te ondersteunen.

Met jouw steun kunnen we meer dan alleen schoolspullen uitreiken. We kunnen op deze manier de mogelijkheid aanbieden voor een sterke toekomst dankzij onderwijs.

Doneer nu en schenk een gedenkwaardig geschenk aan de kwetsbare kinderen in nood.

Unieke en duurzame projecten met Karama Solidarity

 

 
 
 
 
 
 

Bij Karama Solidarity investeren we in duurzame en unieke projecten om de behoeftigen het beste aan te bieden.

Door complete schoolkits uit te delen, vervallen scholen te renoveren, leerkrachten op te leiden en naschoolse activiteiten te financieren, creëren we een mooie toekomst voor de kwetsbaren in nood.

Jouw donatie helpt deze projecten te ondersteunen en schenkt kinderen de middelen die zij het hardste nodig hebben om hun potentieel en dromen te realiseren door middel van onderwijs.

Doe mee en maak vandaag nog het verschil.

Leer Karama Solidarity beter kennen

 

 
 
 
 
 
 

BACK TO SCHOOL 2023: FAQ

De meest gestelde vragen bij Karama Solidarity

 

 
 
 
 
 
 

Hoe helpt mijn donatie de behoeftige kinderen in nood?

Dankzij de sponsoring en het werk van onze teams ter plaatse hebben duizenden kinderen toegang tot school. Maar deze kansarme kinderen missen het schoolmateriaal om fatsoenlijk te studeren. Met jouw donatie krijgt een kind in Marokko of Palestina een complete schoolkit voor het schooljaar 2023.

Wat zit er in een schoolkit voor de start van het schooljaar 2023?

De schoolkit bevat alle benodigdheden die schoolkinderen over de hele wereld nodig hebben, namelijk een schooltas, een gevulde etui met gekleurde pennen, een geometrische set, kleurpotloden en een slijper, 4 notitieboekjes van 140 pagina’s, 1 notitieboekje van 96 pagina’s, evenals lijm en schaar.

 

Kan ik mijn Zakat al-Maal gebruiken om dit project te steunen?

Ja, de schoolkits worden uitgegeven aan kwetsbare kinderen die recht hebben op jouw Zakat al-Maal.

“De verplichte liefdadigheid is door Allah ingesteld en is slechts bedoeld voor de armen die niet bedelen en de armen die bedelen en degenen die in dienst zijn gesteld om de fondsen te innen en voor degenen wiens harten verzoend zijn en om gevangenen te bevrijden; en voor de schuldenaren; en voor Allah’s Zaak en voor de reiziger. En Allah is Alwetend, Alwijs.” (Koran, S.9 V.60)

Is het steunen van dit project een Sadaqa Jariya?

Ja, onderwijs schenken aan een kind is een Sadaqa Jariya!

Volgens Anas zei de Profeet (ﷺ): “Hij die een wetenschap met iemand deelt, zal dezelfde beloning oogsten, zonder dat dit de beloning van de ander aantast”.

Maar hoe zit het dan met degene die dit mogelijk maakt? Onderwijs geven aan een wees of een behoeftig kind is een liefdadigheid met oneindige voordelen. Deze Sadaqa Jariya geeft toegang tot kennis en wetenschap.

Is mijn donatie aftrekbaar?

Ja, sinds 1 januari 2019 zijn jouw giften van € 40 of meer aan Karama Solidarity fiscaal aftrekbaar tot 45%. Karama Solidarity is bevoegd om belastingbewijzen uit te reiken, als vereniging die ontwikkelingslanden bijstaat.