JEMEN: Rachida getuigt

« Voor de oorlog waren de kansen op het vinden van een baan groter en mijn man werkte als bouwvakker in de stad Taiz,


Rashida Mohammed, 30 jaar, woont in een landelijk dorp in het district Jabal Habshi in Taiz, 30 km ten zuiden van de stad Taiz, met haar man en 11 kinderen. De familie heeft sinds 2015 moeite om aan hun basisbehoeften te voldoen.

« Voor de oorlog waren de kansen op het vinden van een baan groter en mijn man werkte als bouwvakker in de stad Taiz, maar tegenwoordig zijn er slechts een paar kansen om een baan te vinden,verklaarde zij.»

« De inkomsten van mijn man zijn niet genoeg om voedsel te kopen en aan alle basisbehoeften te voldoen, dus mijn kinderen gaan aan het werk wanneer ze de kans krijgen..»

De familie van Rashida heeft niet de middelen om water van tankers te kopen, ze moet water halen uit jerrycans in een vallei in de buurt van haar dorp en ze gebruikt brandhout om water te koken voor de dagelijkse maaltijden van de familie.

« Voedsel is onze prioriteit en het is moeilijk voor ons om voedsel te kopen en water in de vallei te krijgen. Er is geen elektriciteit in het dorp, » voegde ze eraan toe.

« Als mijn kinderen voldoende voedsel vinden, voel ik me gelukkig.»

Rashida’s familie heeft, net als veel andere families in zijn omgeving, dringend voedsel nodig. Als gevolg hiervan kwam Karama Solidarity om 160 huishoudens met 1.129 mensen met voedselmanden te helpen hun lijden te verminderen.

«De voedselprijzen gingen omhoog toen er niet genoeg kans was om werk te vinden, dus het heeft ons lijden verergerd om genoeg voedsel te vinden », zei Rashida.

DANK U!

«De interventie van Karama Solidarity heeft ons lijden verminderd en we hebben genoeg voedsel in huis, tenminste voor de komende maand. We danken de donoren (Al Minara) voor hun steun en hopen dat ze andere families in nood kunnen blijven helpen », nous confia-t-elle émue

Andere families zoals Rachida hebben kunnen genieten van uw vrijgevigheid, hier zijn er enkele! Heel erg bedankt

[photoblocks id=5]