De overstromingen in Pakistan waren verschrikkelijk. Ruim 33 miljoen mensen zijn getroffen door de overstromingen en ruim twee miljoen huizen zijn beschadigd of vernield. De gewassen zijn ook verwoest waardoor de gezinnen zonder middelen van bestaan achtergebleven zijn.

Wij waren er vanaf het begin en boden essentiële hulp aan de kwetsbaren in nood. Dankzij jullie vrijgevigheid hebben we tijdens de overstromingen ruim 16.361 voedselpakketten uitgedeeld waarmee we gezinnen in nood hebben kunnen voeden.

Marvi is een van de slachtoffers die dankzij jullie vrijgevigheid hulp heeft kunnen ontvangen.

Een jonge moeder van twee kinderen en zwanger van haar derde kind toen de overstromingen haar district Dadu in de provincie Sindh bereikten. Vóór de overstromingen verdiende haar man, Bagan, de kost als boer. DDe overstromingen hebben hun huis verwoest en een tent werd hun tweede thuis. Het duurde meer dan vijf maanden zonder enige bron van inkomsten voor het gezin. 

Dankzij jullie hulp kregen Marvi en haar gezin voedsel, water en andere hulp van onze partners. Marvi kon gelukkig het ziekenhuis bereiken toen haar zwangerschap het volledige termijn bereikte en ze beviel van een gezond meisjes.

Natuurrampen en conflicten kunnen op elk moment toeslaan en enorme schade veroorzaken. Humanitaire organisaties moeten snel reageren of deze rampen nu voorspelbaar of onvoorspelbaar zijn. Vanaf de eerste dagen analyseert Karama Solidarity de behoeften van de slachtoffers, stuurt teams naar het veld en zet logistiek op. 

Dankzij jullie donaties en onze SOS-oproepen beschikken wij over een noodreserve om snel en effectief te kunnen reageren.