In Niger kunnen nu 750 gezinnen hun land bewerken en het hele jaar door voor hun gezin zorgen. Ze leven niet meer in angst van de hongersnood omdat elk van hen nu een job heeft met een vast inkomen. 

Fadi, een moeder en een heldin

Geraakt door jullie vrijgevigheid, wil ze graag haar verhaal met jullie delen. 

“Mijn naam is Fadi Yayé Kanda. Ik ben 60 jaar oud en woon in Kobanda Laweye. Ik ben een weduwe. Ik heb 5 kinderen en 5 weeskinderen ten laste. Sinds dat mijn man gestorven is zet ik me in, in allerlei activiteiten om mijn gezin te kunnen onderhouden.

Het was met momenten heel erg moeilijk omdat we niet altijd de eindjes aan elkaar konden knopen. Sinds de komst van Islamic Relief in ons dorp zijn de zaken ingrijpend veranderd. Tegenwoordig zijn er activiteiten om ons inkomen te garanderen zoals groenteteelt. Daarnaast zijn er nog andere activiteiten waardoor veel gezinnen die in dezelfde situatie verkeren nu beter kunnen leven. Met het inkomen dat ik nu verdien, koop ik graan in tijden van voedseltekort.

Vroeger trokken onze mannen en zonen naar de naburige steden op zoek naar werk en lieten ze hun vrouwen achter om voor de kinderen en de ouderen te zorgen. De nieuwe cash-for-work-activiteiten hebben de mensen in het dorp samengehouden en het geld dat ze nu verdienen is meer dan genoeg om in de voedselbehoeften van hun gezinnen te voorzien.“

Ook jij kan levens redden met jouw Jariya sadaqa