Seydou Diarra, een 62-jarige boer die in het Komi Komi dorp woont, heeft van ons drinkwatervoorzieningsproject en economisch herstelplan kunnen genieten.

«Vroeger stond mijn dorp bekend om de productie van verschillende granen maar in de afgelopen 10 jaar is er door de droogte drastisch veel veranderd. Basisvoedsel zoals rijst is een luxe geworden en wordt nu alleen bij speciale gelegenheden gegeten. 

Godzijdank is er sinds de lancering van het project door Karama Solidarity terug een sprankeltje hoop! Dankzij het bouwen van de micro-dam, lacht het hele dorp terug! De consumptie van rijst is geen luxe meer. Elke dag eten gezinnen dagelijks 3 maaltijden en de voorraden gebruiken ze voor periodes wanneer het minder gaat. 

Door water te besparen kunnen we onze dieren water laten drinken tot het volgend regenseizoen. Ze grazen van het verse gras dat langs de micro-dam groeit. De putten worden gevuld en met dit overvloedige water zodat we ook intensief kunnen tuinieren.

Woorden schieten ons tekort hoe dit project ons leven heeft veranderd. Namens heel het dorp  willen we jullie hartelijk bedanken voor de productie van rijstteelt. Moge Allah jullie zegenen.»

Wil je ook een geweldige Sadaqa Jariya doneren?