In het hart van Mali, in de dorpen Goro, Diago Bouani en Sékétanbougou, heeft een stille revolutie plaatsgevonden. Een ambitieus project voor duurzame landbouw heeft 300 kwetsbare vrouwen geholpen om hun dagelijks leven radicaal te veranderen, van armoede naar economische zelfstandigheid. Door de oprichting van drie micro-ondernemingsgroepen hebben deze vrouwen niet alleen kunnen voldoen aan de basisbehoeften van hun gezinnen, maar zijn ze ook krachtige veranderaars in hun gemeenschappen geworden.

Innovatie en Duurzaamheid Stimuleren Ontwikkeling

Om hun werk te vergemakkelijken en de productiviteit te verhogen, zijn geavanceerde pompsystemen op zonne-energie geïnstalleerd. Deze milieuvriendelijke technologie heeft de irrigatie van het land door het hele jaar heen verbeterd en het gebruik van hernieuwbare energie voor andere productieve activiteiten bevorderd. Daarnaast heeft de toegang tot voldoende water het mogelijk gemaakt voor de vrouwen om continu te verbouwen en voor de geplante bomen te zorgen, wat bijdraagt aan een beter milieu.

Opleiding Brengt Financiële Autonomie

Een intensief trainingsprogramma was cruciaal voor het succes van het project. De vrouwen hebben vaardigheden ontwikkeld variërend van de teelt van biologische groenten tot de verwerking van tuinbouwproducten en het maken van zeep. Deze nieuwe vaardigheden hebben hun inkomstenbronnen gediversifieerd en hun financiële zekerheid versterkt.

Ze hebben hun inkomen met 5 vermenigvuldigd

tomatenproductie

De impact van deze opleidingen is duidelijk zichtbaar: de inkomsten van de vrouwen zijn fors gestegen, van 18€ naar een bereik van 46 tot 91€ per maand. Deze financiële boost, een toename van 2,5 tot 5 keer hun vroegere inkomsten, stelt hen nu in staat hun gezinnen waardig te onderhouden en een rustig leven te leiden. Sommige vrouwen hebben zelfs kunnen investeren in nieuwe ondernemingen, waardoor ze kleine bedrijven hebben opgezet die de hele gemeenschap ten goede komen.

Een Toekomst vol Belofte

De impact van dit project gaat verder dan verwacht. Het vertelt niet alleen een verhaal van individueel succes, maar toont een ware transformatie van de gemeenschap. Getuigenissen van deelnemers, beschikbaar in ons volledige rapport, en beelden van hun dagelijks leven, toegankelijk via onze fotogalerij, tonen de energie en hoop die dit project in de hele regio heeft gebracht.