In de afgelegen regio Wajir in het noordoosten van Kenia, heeft ons initiatief hoop gegeven aan 300 kwetsbaren die geconfronteerd werden met aanzienlijke uitdagingen. Met de onmisbare steun hebben we een ondernemerschapsprogramma opgezet dat zich richt op vitale sectoren zoals landbouw en weven waardoor de leefgemeenschap een kans op vernieuwing kreeg.

Het ontgrendelen van potentieel 

Dankzij de genereuze bijdragen hebben de behoeftigen trainingen gekregen in financieel beheer, subsidies ontvangen en de benodigde apparatuur gekregen om hun micro-ondernemingen op te starten. Ze hebben ook banden kunnen leggen met financiële instellingen waardoor economische kansen mogelijk werden die voorheen onbereikbaar waren. 

De getuigenis van Raha Abdi, een van de behoeftigen: 

« Ik ben Raha Abdi, een alleenstaande moeder van 34 jaar oud. De droogte heeft onze veestapel, onze belangrijkste inkomstenbron, verwoest. Gelukkig hebben we dankzij de vitale steun van de organisatie, niet alleen financieel maar ook op het gebied van ondernemerschapsopleidingen, onze activiteiten kunnen diversifiëren.

We hebben een nieuwe winkel kunnen openen met dranken, keukengerei en kleding wat onze onderneming nieuw leven heeft ingeblazen. De training heeft onze benadering van sparen veranderd. We hebben 45.000 Kes (€ 420) bespaard wat onze financiële stabiliteit heeft versterkt.

De interacties met banken hebben mijn vertrouwen in deze instellingen vergroot waardoor onze interacties met hun personeel verrijkt zijn. Deze steun heeft ons leven radicaal veranderd.

We zijn nu financieel zelfstandig in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en onze bedrijven succesvol te beheren. »

Dit project heeft niet alleen het leven van 300 mensen veranderd, het heeft ook een diepgaande impact gehad op de hele leefgemeenschap, wat bewijst dat gerichte steun golven van positieve verandering kan creëren.