Internationale Vrouwendag is een vrolijke gelegenheid voor het herdenken van de geweldige vrouwen die niet alleen onze wereld vormgeven, maar ook strijden tegen de ongelijkheid die zij ondergaan. Of het nu gaat om vrouwen in de humanitaire hulpverlening die verenigingen in staat stellen hun steentje bij te dragen, of om vrouwen wiens leven is veranderd aan de hand van projecten die opkomen voor hun onafhankelijkheid en rechten, deze vrouwen zijn een voorbeeld van kracht en veerkracht.

 

Als organisatie die via verschillende projecten het hele jaar door opkomt voor gendergelijkheid, proberen wij de uitdaging aan te gaan om het bewustzijn te vergroten en de barrières af te breken die vrouwen over de hele wereld ontwaarden of hun rechten ontnemen, om zo ervoor te zorgen dat iedereen gelijke rechten krijgt.

 

Op deze speciale dag, eren we deze moedige vrouwen door hen onze dankbaarheid te betuigen, hen te vieren en hen het beste te hopen voor de toekomst.

Dit zijn enkele acties die wij hebben uitgevoerd om deze vrouwen te bevrijden van het onrecht dat zij ondergaan en om hun onafhankelijkheid te herstellen :

 

  • In Niger hebben we tijdens ons geïntegreerde programma voor de toegang tot water en het herstel van de economie in de landbouwsector, 300 vrouwen in extreme armoede in staat gesteld een groenteteelt te ontwikkelen.

 

 

  • In Mali hebben 300 vrouwen mogelijk bebouwbare grond kunnen verwerven dankzij onze actie : Socio-economische empowerment van vrouwen in de gemeente Diago.

  • In Kenia hebben we 200 vrouwen en jongeren opgeleid in het toepassen van bodemloze landbouw met als doel het levensonderhoud in de stad Kaloleni te diversifiëren.