Mahaba, een collectieve boerderij is nu productiever dan ooit

De boerengroep Rhamu Mahaba, opgericht in 2014, bestaat uit 23 leden (14 mannen en 9 vrouwen). Hun gemeenschappelijk doel is om te investeren in de landbouw en daarmee de economische situatie te verbeteren voor iedereen. Om dit te kunnen doen, hebben ze een collectieve boerderij geopend die nu wordt gebruikt voor de landbouwproductie. Er worden irrigatietechnieken toegepast om het land te bewerken.

Het  irrigatiesysteem is echter niet efficiënt!

“Het is verschrikkelijk moeilijk en duur om de collectieve boerderij Mahaba te irrigeren, mits de kanalen en de structuur van de aarde erg kwetsbaar is. Dit beperkt onze mogelijkheden om het beschikbare land te exploiteren. Bovendien zijn de kosten van de stroomgenerator en de uren die besteed moeten worden om te besproeien erg hoog.” vertelt, de directeur van de collectieve boerderij, Mr. Abdiwahab aan ons.

Karama Solidarity heeft heel de community een lening uitgegeven van 480 050 Keniaanse Shilling (ongeveer € 3600) voor de aankoop van irrigatie kits op zonne-energie. 

De Mahaba-boeren getuigen: “We gaan de toekomst positief tegemoet. We hopen dat we over drie maanden de vruchten zullen plukken van deze nieuwe irrigatiemethoden. Niet alleen om de productiekosten te verlagen maar evenals om de landbouwproductie en de winst te verhogen in sha Allah.”

Vandaag is dit project een succes en heeft het al de verwachtingen overtroffen. De productie van de groenten en fruit is veel hoger dan verwacht. Karama Solidarity heeft daarnaast ook  voor deze 1000 landbouwers een grote opslagplaats gebouwd met een ventilatiesysteem waar geen insecten of knaagdieren binnen kunnen. 

Investeer jouw Sadaqa Jariya