Jullie Sadaqa Jariya heeft duizende gezinnen gered van vervuild drinkwater en van levensbedreigende ziekten! Jullie compassie die overgegaan is tot actie zorgt er nu voor dat  er niet langer meer 100 km moet afgelegd worden om bij een waterput te komen. 

Met jullie donaties zijn er 200 waterputten geboord en sindsdien hebben meer dan 20 000 behoeftigen toegang tot zuiver drinkwater. 

Zuiver drinkwater voor Asma en haar hele dorp!

Asma Khatun, een jonge moeder die met haar man, stiefmoeder en dochter in het district van Sherpur woont. Dankzij jullie donaties heeft zij en haar gezin nu toegang tot een waterput op haar erf. 

Haar verhaal 

De familie Khatun woont in een gebied waar veel waterschaarste voorkomt. Asma moet net als veel andere vrouwen uit minderbedeelde gezinnen meerdere keren per dag kilometers afleggen om water te gaan halen bij een openbare of een andere externe waterbron.

Wanneer dit niet mogelijk is, kunnen zij en haar gezin niet anders dan vervuild water te drinken waardoor ze verschillende ziektes oplopen zoals diarree, dysenterie … 

Wat hebben we kunnen doen? 

Karama Solidarity heeft een buisvormige waterput geïnstalleerd in hun tuin. Nu kan heel de community het hele jaar door zuiver water drinken zonder zich zorgen te maken om besmet te geraken.

Asma is enorm blij en getuigt: “Zo’n voorziening is nog nooit eerder opgezet. Het water is veilig en ijzervrij. Het maakt me zo blij als ik zie dat al mijn buren bij mij komen om hun water op te halen.“ 

Asma: “Vóór de installatie van deze buisvormige waterput door Karama Solidarity, hadden we een heel moeizaam leven, nu is alles beter. De afgelopen tien jaar is het leed dat we hebben doorstaan ​​ verlicht door Karama Solidarity. We zijn hen enorm dankbaar ”