Hulp zal Gaza kunnen bereiken:

Egypte en Israël zijn onlangs overeengekomen om de levering van essentiële humanitaire hulp aan de Gazastrook toe te staan. In eerste instantie is toestemming verleend voor 20 vrachtwagens van de VN om de grens over te steken. Er zijn echter werkzaamheden aan de weg nodig voordat deze hulp daadwerkelijk kan worden geleverd. 

Wat doet Karama Solidarity

Onze partners zijn momenteel ter plaatse en werken onvermoeibaar om cruciale hulp te bieden aan de bevolking van Gaza. Op dit moment is ons belangrijkste doel het ondersteunen van de zwaar getroffen ziekenhuizen in Al Jabalia in het noorden en Al Nusirat in het centrum van de regio. Deze gezondheidsinstellingen hebben dringend behoefte aan basisgeneesmiddelen, extra bedden, tenten voor buitenzorg en brandstof om hun operaties draaiende te houden.

De situatie verslechtert snel, ondanks de mogelijkheid van lokale bevoorrading is het van het grootste belang om het humanitaire corridor te gebruiken om essentiële voorraden naar Gaza te vervoeren. Momenteel zijn de vergunningen voor dit corridor echter beperkt en werken we intensief om ze te verkrijgen en noodhulp aan Gaza te leveren.

Laten we samen levens redden:

Uw financiële steun is van cruciaal belang om ons in staat te stellen door te gaan met ons werk ten behoeve van deze ziekenhuizen en getroffen bevolking. Samen hebben we de kracht om een echt verschil te maken in deze kritieke situatie.