Op 4 augustus 2020, was er een dubbele explosie in de stad Beiroet die het leven kostte van honderden onschuldige mensen en een spoor van verwoesting achterliet in de Libanese hoofdstad.

Ons antwoord

In deze noodsituatie lanceerde Karama Solidarity in overleg met overheidsinstanties en onze partners ter plaatse onmiddellijk een interventieplan om gezinnen te helpen die door de explosies werden getroffen.

Dankzij de vrijgevigheid van onze dierbare donateurs hebben we, 42 huizen kunnen heropbouwen. 217 behoeftigen (waaronder 4 personen met een beperking) konden in alle veiligheid terugkeren naar hun huizen.

De explosie vernietigde het weinige dat we nog hadden!

Nagham Artoun een 61-jarige vrouw die zorgt voor haar huisgenoot Antranik, een oudere man met een ernstige handicap, wil graag vertellen over zijn dagelijks leven en hoe jij zijn leven hebt veranderd.

“Ik sta elke dag vroeg op. Ik kook voor Antranik en mezelf maar meestal heb ik niks om klaar te maken. We hebben geen inkomen. We leven van dag tot dag. Moge God onze buren zegenen. Zij helpen ons door een paar maaltijden te sturen.

Toen de explosie plaatsvond, zaten we buiten. Antranik zei die dag tegen me: ‘Nagham we gaan vandaag dood.’ Er viel glas op ons. De ramen van ons appartement en de andere appartementen waren allemaal kapot gesprongen. Een ander deel van het huis werd ergens in de open lucht gevonden, …

Het appartement was al onbewoonbaar maar de explosie vernietigde het weinige dat we nog hadden. De vloer was zonder tegels. We hadden veel problemen met water, sanitair en elektriciteit. Je kunt je niet voorstellen hoe het is om onder een instabiel dak te slapen en tegen jezelf te zeggen dat het elk moment kan instorten en je kan doden.

Bedankt aan het team van Karama Solidarity dat ons geholpen heeft. Alhamdoelillah, God heeft mijn dagelijkse smeekbeden verhoord.

Moge God jullie alles schenken waar jullie van dromen en iedereen belonen die ons helpt. Alhamdoelillah voor alles! Onze situatie is erg moeilijk maar met de hulp van de juiste mensen kunnen we volwaardig blijven leven.”