Worknesh is een alleenstaande moeder die haar twee zonen opvoedt:

“Ik heb geen baan en geen vast inkomen. Ik verkoop gefrituurde aardappelschijfjes op straat, maar dat kan niet altijd vanwege de stijgende olieprijzen. Ik kan het me niet altijd veroorloven om het te kopen. Toch is het vooral door dit werk dat ik mijn kinderen te eten geef en opvoed.”

“We eten bijna nooit vlees omdat de prijs zo hoog is. Ik weet niet eens hoeveel het eigenlijk kost, want ik heb nooit naar de prijs gevraagd.”
“Mijn kinderen gaan naar een openbare school. Dus ik geef geen geld uit aan school. We kopen en dragen gebruikte kleren. Ons grootste probleem is voedsel. Als ik werk en wat geld verdien dan kunnen we eten kopen, maar als ik niet kan werken dan hebben we niets. Huisvesting is tevens ons grootste probleem, want ik betaal een hoge maandelijkse huur.”

“Ter gelegenheid van Eid al-adha vieren wij deze dag met onze buren die een deel van hun maaltijd met ons delen. Dit is de eerste keer dit jaar dat ik een vleespakket heb ontvangen en ik dank u hartelijk. Moge Allah u zegenen.”

Cadeautip nodig? Schenk een Eid!