Bangladesh : Samen hebben we 180 waterputten geboord

0 Comment
449 Views

20 miljoen Bengalezen zijn afhankelijk van water besmet met arseen

Kwetsbare mensen in Bangladesh kunnen zich op eigen kosten geen drinkwatervoorziening veroorloven. Ze zijn dan afhankelijk van onhygiënisch water zoals dat van vijvers, rivieren of putten. Deze wateren zijn van nature besmet met arseen. Chronische blootstelling aan te hoge concentraties van dit natuurlijke gif bevordert de ontwikkeling van ziekten! !

Bevorderen van toegang tot drinkwater: 180 veilige putten boren :

Het boren van putten is een dure operatie! Om de toegang tot drinkwater te verbeteren, maar ook om goede hygiënepraktijken te bevorderen en gemeenschappen te ondersteunen bij het zorgen voor infrastructuur, hebben we verschillende acties uitgevoerd: :

  • 180 waterputten van 40-65 m diep werden geboord
  • 360 bewoners kregen training van het ministerie van Volksgezondheid en Engineering om pompen te onderhouden
  • 180 reparatiesets werden ter beschikking gesteld aan degenen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de putten
  • Er werden 180 hygiënebevorderingssessies georganiseerd op gemeenschapsniveau, waaraan 2160 deelnemers deelnamen
  • Op scholen werd een bewustwordingssessie georganiseerd over het belang van veilig water, sanitaire voorzieningen en goede hygiënepraktijken. Meer dan 200 studenten (van 6 tot 12 jaar), directeurs, assistenten en projectmedewerkers namen deel aan deze bewustmaking

Eindelijk water drinken voor Ramecha en haar gezin

Een van de vele begunstigden is Ramecha Begum, 40, een moeder van 2 met een gehandicapte echtgenoot. Ze heeft alle trainingen gevolgd en is verantwoordelijk voor het onderhoud van de waterput toegewezen aan haar dorp. Dankzij deze put haalt ze niet langer onhygiënisch water uit de vijvers en besteedt ze niet langer lange dagen aan het zoeken naar drinkwater! !

Ze vertelde ons:

« Ik ben echt heel blij met deze waterput, die mijn familie en onze gemeenschap toegang tot drinkwater geeft. Bedankt voor je steun. ”

 

Ik schenk een waterput

Eid al adha 2020: Dank u

Ondanks de corona pandemie hebben wij ernaar gestreefd om uw donaties tijdig te laten toekomen...

SOS Soedan: 9.201 gezinnen gered

Onze teams in Khartoem, West-Kordofan en de Blauwe Nijl hebben...