Verwoestende aardbevingen

Maandag 6 februari 2023, steden in het zuiden van Turkije en het noorden van Syrië werden geraakt door een verschrikkelijke aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter. Naschokken van 6,4 en 6,5 volgden op de eerste beving, waardoor de vernietigende gevolgen in de twee gebieden toename.

Een afschuwelijke vastelling

 

Het resultaat van deze tragische gebeurtenis is evident : tot nu toe zijn er meer dan 42.000 mensen overleden in beide landen. Cijfers die, helaas, blijven toenemen. Dit wordt bevestigd door OMS, volgens hen laten de kaarten van de gebeurtenissen zien dat er 23 miljoen personen geraakt zouden zijn, waarvan ongeveer 5 miljoen kwetsbare personen. Sommige plaatsen werden compleet vernietigd en zijn niet meer bewoonbaar. Meerdere dagen na de aardbeving, gaan de reddingsoperaties door, hoewel de hoop om nu nog mensen levend terug te vinden heel klein is, werken vrijwilligers ter plaatse hard om zoveel mogelijk mensen nog te proberen redden.

Onze partners in actie

Gezien de ernst van de situatie, is tijd kostbaar en blijft internationale hulp essentieel. Ons doel is om hier en op het terrein in actie te komen om alle nodige middelen aan de getroffenen te bezorgen. Hiervoor werken onze partners ter plaatse vanaf de eerste dag onophoudelijk met het distribueren van voedselpakketten en medische kits, maar ook tenten, dekens, matrassen en verwarmingsmateriaal.

WE HEBBEN JULLIE NODIG

We moeten verenigd blijven en samen actie blijven ondernemen om ervoor te zorgen dat de noodhulp wordt voortgezet,  zodat alle getroffenen de nodige eerste hulp kunnen ontvangen.

Karama Solidarity hecht het grootste belang aan het bezorgen van assistentie aan alle slachtoffers van deze aardbeving, dit zonder onderscheid van afkomst, geslacht, religie en cultuur.

“Allah helpt de mens in de mate waarin hij zijn broeder helpt.

” Wie voorziet in de behoefte van zijn broeder, Allah zal in zijn behoefte voorzien.” 

(overgeleverd door moslim).