Hongerig en bedreigd door de kou en armoede, strijdt het gezin om te overleven

Hukum Jan is een 60-jarige weduwe die werkloos is en woont samen met haar vier verweesde kleinkinderen en schoondochter. Oorspronkelijk uit Nangarhar in het oosten van Afghanistan wonen de Jans nu in Gul Butta, een onofficieel vluchtelingenkamp in Kabul. Hier kunnen de temperaturen onder de -2 ° C dalen tijdens de strenge Afghaanse winters.Nadat de zoon van Hukum gestorven is, is het loon van haar schoondochter hun belangrijkste inkomen. Met slechts het equivalent van € 1,50 per dag om te leven, halen kinderen papier en plastic op straat om die te verkopen.

«Meestal kan ik mijn kinderen drie keer per dag niet voeden. Brood en thee zijn onze dagelijkse voeding. »

Om warm te kunnen blijven, verbrandt het gezin plastic en papier wat een groot gezondheidsrisico met zich meebrengt. Wanneer de winter komt, wordt het steeds moeilijker voor hen om te werken, voedsel te vinden en warm te blijven. Hongerig en verkouden, krijgen kinderen longontsteking.

U kunt er iets aan doen !

Alhamdulillah, vorig jaar hebben wij Hukum en zijn familie kunnen ondersteunen. Dankzij uw donaties hebben wij het hele winterseizoen brandhout, dekens en voedsel geleverd. U hielp Hukum en zijn kleinkinderen te overleven in een van de koudste winters allertijden. De strijd is echter nog niet voorbij. Dit jaar, als de temperatuur daalt, vechten miljoenen gezinnen zoals Jans om te overleven. Bedreigd door de kou en kwetsbaar hebben ze onze hulp nodig.

Nu of nooit!