AQUA-NOOR: Een licht van hoop

1,00
Betaalmethode selecteren
Persoonlijke info

Adres
Hoe heb je gehoord over Karama Solidarity ?

Totaalbedrag: 1,00€ One Time

De nomaden: de vergetenen

Tienduizenden mensen zijn nomadisch. Ze leven van vee en hun frequente bewegingen worden gedreven door het zoeken naar graasgebieden en waterpunten. Ze leven volgens het ritme van de woestijn, bedreigd door problemen die hun leven harder maken. Voortijdig schoolverlaten, droogte of zelfs hygiëneproblemen zijn allemaal plagen waarmee ze te maken hebben.

AQUA-NOOR: Een licht van hoop

In Tendrara en Maatarka (in de regio Figuig) is de nomadische bevolking bijzonder arm. Ze hebben geen toegang tot elektriciteitsaansluiting en de moeilijkheden in verband met de levering van drinkwater vormen een grote uitdaging voor hen. Dit is de reden waarom we ons AQUA-NOOR-project hebben opgezet!

Onze interventie in 3 fasen:

  • Elk huishouden voorzien van elektriciteit met behulp van zonne-energie:

Met elke zonnekit kunnen 3 lampen 10 uur per dag worden verlicht, 8 uur per dag een televisie van 60 W worden gebruikt en 24 uur per dag een koelkast van 80 W.

  • Toegang geven tot water

Het boren van 9 putten en bouwen van watertorens aangedreven door zonne-energie, evenals de installatie van latrines aangepast aan de nomadenomgeving. Elk gezin heeft een douche-toilet.

  • Zorg voor onderhoud

Er zullen coöperaties worden opgericht om de duurzaamheid van de bestaande infrastructuur te waarborgen en de nomaden te helpen bij het fokken en vermarkten van vee.

Hebt u zin in deze ongelooflijke Sadaqa Jariya?