Doe een gift

Voedselpakket:
schenk de vreugde van een maaltijd

 

 
 
 
 
 

Elke dag streeft Karama Solidarity ernaar om zorgvuldig om te gaan met uw donaties. Wij dienen ons te verantwoorden bij u en dit zijn we verschuldigd tegenover de mensen voor wie we instaan, en bovenal leggen wij onze verantwoording af aan Allah .

Ons percentage aan administratieve kosten bedraagt niet meer dan 12%. Karama Solidarity heeft een van de laagste percentages in vergelijking met vele andere NGO’s! Ons doel is om het maximale van de donaties die we ontvangen terug te geven aan degenen die het nodig hebben.

Alhamdulillah, dankzij uw steun hebben we meer dan 1 miljoen levens kunnen transformeren en redden.

 

Ramadan 2023 : laat uw sporen na door middel van liefdadigheid

Elk geschenk is belangrijk!

100% van de fondsen komt van privé-donateurs zoals u.
Om duurzaam te werk te gaan en altijd klaar te staan om te reageren op een noodoproep,
hebben wij u nodig als ‘Partner voor verandering’.

Wat betekent dit precies?

Een partner voor verandering is een donateur die maandelijks een bijdrage schenkt,
naar keuze. Als MAANDELIJKSE DONATEUR, sluit u zich aan bij onze ongelooflijke familie van
“Partners voor verandering” die het hele jaar door duurzame hulp bieden.

Maandelijkse donateur worden

Dankzij uw maandelijkse donatie houden we overzicht over de middelen die we elke maand hebben en die zullen worden ingezet voor zowel lopende als toekomstige projecten. Deze overzichtelijke visie stelt ons in staat om het budget dat bestemd is voor solidariteitsacties, op een verstandige manier te verdelen en een aanzienlijk bedrag toe te kennen voor dringende situaties die onmiddellijke actie vereisen.

MAKKELIJK: uw donatie wordt elke maand automatisch afgeschreven

FLEXIBEL: u kunt een domiciliëring starten vanaf 5€

DOELTREFFEND: uw maandelijkse bijdrage zorgt voor wekelijkse, maandelijkse en zelfs jaarlijkse ondersteuning van de meest behoeftigen.

Doneer voor een project naar keuze!

NOODPROJECTEN

SOS Winter

Karama Solidarity lanceert een SOS wintercampagne om broodnodige hulp te bieden aan gezinnen in kwetsbare situaties tijdens de koude. Met 20€ kunt u een kind beschermen tegen de kou in Marokko en Palestina.

Meer lezen…

Winter, SOS, Marokko, Palestina

SOS AARDBEVING

Op maandag 6 februari 2023 werden de steden in het zuiden van Turkije en het noorden van Syrië getroffen door een verschrikkelijke aardbeving met een sterkte van 7,8 op de schaal van Richter.

Meer lezen…

Turkije, Syrië, aardbeving, noodtoestand

SOS AFRIKA

De Hoorn van Afrika lijdt onder de ergste droogte! Ons team ter plaatse deelt voedsel- en noodpakketten uit. Met 30€ kunt u een familie voorzien van voedsel.

Meer lezen…

Afrika, droogte, noodtoestand, hongersnood

DUURZAME PROJECTEN

NIGER, HONGERSNOOD

OM DE HOEK

De verarming van de grond in Niger brengt miljoenen Nigerianen in voedselonzekerheid. Met 10€ kunt u de grond nieuw leven inblazen.

Meer lezen…

Niger, hongersnood, voedsel, armoede

MALI, VROUWEN IN NOOD

In Mali heeft de agrarische crisis een grote impact op vrouwen die op het land werken. Met 15€ kunt u een vrouw toegang geven tot eigendomsrecht en opleiding.

Meer lezen…

Mali, crisis, vrouwen, training

KENIA, DE DROOGTE
SLAAT TOE

In Kenia komen periodes van droogte steeds vaker voor, evenals armoede. Met 8€ kunt u een familie toegang geven tot water.

Meer lezen…

Kenia, droogte, armoede, water

PALESTINA, EEN CONTINUE
UITDAGING IN ONDERWIJS

In Palestina beschikken sommige scholen niet over alle benodigde middelen om een gezonde leeromgeving voor kinderen te bieden. Met 5€ kunt u hun onderwijs ondersteunen.

Meer lezen…

Palestina, kinderen, onderwijs

PALESTINA, LATEN WE HEN DE MIDDELEN SCHENKEN

In Palestina hebben de pandemie en decennia van politieke instabiliteit de armoede van gezinnen verergerd. Met 5€ kunt u deze mensen helpen om uit de armoede te komen.

Meer lezen…

Palestina, pandemie, armoede

RECHT OP DEGELIJK ONDERDAK

In Nablus zijn de huizen en vluchtelingenkampen in een desastreuze staat. Vanaf 5€ kunt u bijdragen aan de renovatie van een huis.

Meer lezen…

Nablus, vluchtelingen, dak, desastreus

ANDERE PROJECTEN

SCHENK EEN WATERPUT

Hoewel het een bron van leven is, hebben veel mensen in de wereld geen toegang tot water. Met 1350€ kunt u een waterput maken die 12 tot 20 families in nood ten goede zal komen.

Meer lezen…

Put, water, behoefte

SADAQA JAARIYA

Maak een Sadaqa Jaariya en laat uw sporen na in deze wereld door middel van daden die de meest kwetsbaren in staat stellen toegang te krijgen tot water, onderwijs en levensonderhoud.

Meer lezen…

Sadaqa, Jaariya, water, onderwijs

ZAKAT AL MAAL

“Karama Solidarity” is bevoegd om uw Zakat Al Maal te verzamelen. Door het aan ons team toe te vertrouwen, draagt u bij aan het bieden van een beter leven aan kwetsbare mensen over de hele wereld.

Meer lezen…

Zakat Al Maal, leven Zakat

PETERSCHAP

Veel kinderen hebben een of beide ouders verloren en zijn zo weeskinderen geworden. Met €39 per maand kunt u een kind sponsoren en hem of haar zo de kans geven op een betere toekomst.

Meer lezen…

Peterschap, kinderen, weeskinderen

UW BANKRENTE VOOR DE MEEST KWETSBAREN

Uw bankrente kan gebruikt worden om duizenden mensen over de hele wereld die in extreme armoede leven, te helpen. Doneer uw rente.

Meer lezen…

Armoede, donatie, rente

AQIQA, ER IS EEN GEBOORTE

Bij een geboorte kunt u een behoeftige familie helpen. Vanaf 80€ kunt u een vleespakket schenken aan een familie die strijdt tegen honger en ondervoeding.

Meer lezen…

Geboorte, familie, pakket

Doneer voor een project naar keuze!

87€ gaat naar de hulpbehoevenden

60€ wordt gebruikt voor onze algemene kosten

7€ wordt gebruikt om donateurs te vinden

Belastingvoordeel

Maak echt een verschil

Zijn donaties aan Karama Solidarity aftrekbaar ?

Sinds 1 januari 2019 zijn uw donaties aan Karama Solidarity van 40€ of meer aftrekbaar tot 45%. Dit recht op belastingaftrek is echter niet vaststaand en bij elke controle van de belastingdienst (die bij alle soorten organen in algemeen belang wordt uitgevoerd) moeten we voldoen aan een reeks strenge eisen.

Na de laatste gebruikelijke controle hebben we het genoegen u te informeren dat onze aanvraag is verlengd door het ministerie van Financiën. Karama Solidarity is daarom gemachtigd om fiscale ontvangsten uit te geven als organisatie die ontwikkelingslanden ondersteunt, tot het jaar 2024! Op dat moment zal, zoals de procedure vereist, onze organisatie worden onderworpen aan een nieuwe controle.

Moet ik om mijn fiscaal ontvangstbewijs vragen ?

Nee. Als u in België woont, wordt dit automatisch naar het adres gestuurd dat gekoppeld is aan het bankrekeningnummer waarmee u uw donaties heeft gedaan.

Wanneer ontvang ik mijn fiscaal ontvangstbewijs ?

De fiscale ontvangstbewijzen worden automatisch verzonden gedurende het jaar na uw donatie. Meestal in maart of april.